WhatsApp bi uskoro mogao dobiti dvije opcije koje dugo vremena priželjkuju brojni korisnici

Koristite Whatsapp? Pogledajte dvije nove funkcije koje bi vam mogle olakšati korištenje.


whatsapp 1617735626

Korisnici pametnih telefona ne odlučuju se često na promjenu mobilnih platformi, odnosno zamjenu Androida iPhoneom i obrnuto. Oni koji godinama, a neki i desetljeće koriste iPhone/Android tijekom tog vremena preuzeli su i kupili brojne aplikacije, a prelazak na novu platformu znači prebacivanje podataka, aplikacija kao i podataka s aplikacija na novu platformu, što ne prolazi uvijek glatko. Npr. korisnici WhatsAppa ne mogu jednostavno prebaciti povijest svojih razgovora između Androida i iPhonea.

Iako postoje neke aplikacije koje olakšavaju tu tranziciju (čime se u biti krše pravila korištenja aplikacije), i dalje ne postoji jednostavno i službeno rješenje dostupno u samom WhatsAppu. No taj bi problem uskoro, nadamo se, mogao biti riješen. Naime, kako su otkrili na stranici WABetaInfo, ekipa iz Facebooka trenutačno radi na opciji koja bi omogućila brz i jednostavan prijenos povijesti razgovora WhatsAppa između Androida i iOS-a, piše Zimo.

Također, još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koju godinama priželjkuju brojni korisnici, jest mogućnost korištenja istog profila na različitim uređajima. Tako bi korisnici koji posjeduju dva ili više telefona, na svima mogli koristiti isti profil za WhatsApp, što bi im uvelike olakšalo komunikaciju.

Kao i uvijek kada su u pitanju glasine, nije poznato hoće li se u Facebooku zaista odlučiti na implementaciju ove opcije i, ako se odluče, kada bi to moglo biti. Ipak, s obzirom na to da konkurenti WhatsAppa poput Telegrama i Signala imaju mogućnost prebacivanja razgovora između različitih uređaja, za očekivati je da će se i u Facebooku, odnosno WhatsAppu zaista odlučiti za implementaciju barem te opcije.