Vrijedi sanjati: Garden of Dreams u trci za najbolji regionalni festival

Nakon uspješnog prvog festivalskog izdanja prošle godine, Garden of Dreams je nominovan za nagradu "Ambasador" u kategoriji "Regionalni festival godine".


garden of dreams

Nagrada Ambasador se dodjeljuje najznačajniim akterima elektronske scene za ostvarenja u protekloj godini. Ova dinamična nagrada aktivno prati zbivanja na elektronskoj muzičkoj sceni u regiji, a sudeći prema nominaciji Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje.

Nagrada, također, odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, a četvrta svečana dodjela nagrada “Ambasador” bit će upriličena 19.03. u Rijeci, u Pogonu kulture, u sklopu “Mjeseca glazbe” kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Svojom nominacijom u kategoriji “Regionalni festival godine” Garden of Dreams se našao u društvu pet najboljih regionalnih festivala elektronske muzike i to sa Exitom, Lovefestom, No Sleep festivalom te Sea Dance festivalom.

“Potvrda da vrijedimo došla je u najboljem trenutku, kao snaga za drugo izdanje festivala koji će se održati od 12.6. do 14.6. u Sarajevu. Nominovani smo među najboljim festivalima regije, što je velika čast i gotovo nestvarno da jedan mali festival bude u toj konkurenciji”, poručuju iz organizacije GoD-a.

Glasanje za najbolji regionalni festival trajat će do 29. februara 2020. godine (do ponoći), a kako AMBASADOR u jednakoj mjeri poštuje glas i struke i publike svoj glas možete dati putem ovog linka.

Ne zaboravite i ove godine biti dio magične festivalske priče od 12.6. – 14.6. kada nas očekuje još bolje i još jače izdanje Garden of Dreams festivala.

Novi stage, nove lokacije i nova imena, koja će zapaliti plesni podij, samo su dio onog što donosi novi GoD Festival i zato – pridružite se u sarajevskoj bašti snova i usudite se plesati svoje snove. Više saznajte ovdje