Vječitom studentu umrla posljednja veza za posao

Kako život zna biti nepredvidljiv najbolje se može vidjeti iz primjera jednog tridesetpetogodišnjeg studenta kojeg je jučer zatekla neprijatna vijest – dugogodišnji šef njegovog oca Ž.P. iznenada je preminuo od srčanog udara!


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Naime, Ž.P. je ovom nesretnom studentu bio posljednja veza za posao, a zbog ovog nemilog događaja on sve više razmišlja o tome da se ispiše sa fakulteta.

– Ova vijest me je zaista pogodila. Toliko sam tužan da mislim da ću morati da propustim ovaj ispitni rok, za koji sam se dosta spremao. Iako znam da čovjek nije ništa kriv, moram da priznam da sam pomalo razočaran, jer mi je tatin šef uvijek govorio da samo završim fakultet, a za ostalo da ne brinem, započinje priču ovaj tridesetpetogodišnji student i dodaje da sad zaista ne zna šta da radi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Priznaje da ne zna da li ima svrhe da nastavi studiranje, jer ne može da vjeruje “da je od tolikih veza spao na nijednu”. Ističe kako ga je u životu vječito tjerao neki maler, a slučaj sa njegovim fakultetom i vezama za posao samo je jedan od takvih primjera.

– Taman sam ušao u tempo davanja dva ispita godišnje, kad mi je prije deset godina iznenada umrla baba-tetka, a šest godina kasnije i dedin drug iz djetinjstva, inače sudije u penziji. Nakon toga sam iz devetog puta konačno položio najteži ispit na fakultetu, kada me je ostavila, sada već bivša, djevojka, čija je baba bila direktorica jedne osnovne škole, ističe Momir.

Ako ipak odluči da ostane na fakultetu, vjeruje da bi posao mogao da mu nađe školski drug kome je obećano da će za godinu-dvije postati direktor jednog javnog preduzeća. Tešić ističe da bi ovo mogao da mu bude dobar motiv da završi fakultet, iako su realno male šanse “da za tako kratko vrijeme da oba ispita”.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Jasmina Gavrilov i Nikola Marčić, Njuz.net)