Vječiti student traži da ga fakultet primi za stalno

Postapsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu, Milovoje Andrejević (39), podnio je danas zahtjev da ga ovaj fakultet primi za stalno.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako saznaje “Njuz”, ovaj student kaže da je postalo veoma frustrirajuće da mu država povremeno produžuje status “na još svega par godina” i da misli da je krajnje vrijeme da ga fakultet primi na neodređeno.

– Često slušam pritužbe mojih vršnjaka kako mjesecima rade honorarne poslove, neki kukaju kako im poslodavci produžavaju ugovor na svaka tri mjeseca, a šta u svemu tome ja da kažem? Upisao sam fakultet prije tačno 20 godina, a prema posljednjim vijestima postoji mogućnost da mi studiranje produže na još samo dvije godine, jada se ovaj student, koji se nada da će njegovim mukama uskoro doći kraj.

– Imam skoro 40 godina, a još uvijek ne znam šta će sutra biti sa mnom. U zemlji je oko 30.000 ljudi sa sličnim problemom i ako se sami ne izborimo za svoja prava, država nam neće sama pomoći. Nadam se da je ovo tek početak i da će svaki od mojih kolega slijediti moj primjer i tražiti od fakulteta da ga primi za stalno, da fakultet počne da mu plaća penziono i zdravstveno osiguranje, kao i kartu za prevoz, smatra Milivoje.

On kaže da je i pojedinim asistentima neprijatno pri pomisli da bi već za dvije godine mogao da prestane da pohađa Prava, jer su svjesni da je na fakultetu znatno duže od njih.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Marko Dražić, njuz.net)