Vječiti student traži da ga fakultet primi za stalno

Postapsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu, Milovoje Andrejević (39), podnio je danas zahtjev da ga ovaj fakultet primi za stalno.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako saznaje “Njuz”, ovaj student kaže da je postalo veoma frustrirajuće da mu država povremeno produžuje status “na još svega par godina” i da misli da je krajnje vrijeme da ga fakultet primi na neodređeno.

– Često slušam pritužbe mojih vršnjaka kako mjesecima rade honorarne poslove, neki kukaju kako im poslodavci produžavaju ugovor na svaka tri mjeseca, a šta u svemu tome ja da kažem? Upisao sam fakultet prije tačno 20 godina, a prema posljednjim vijestima postoji mogućnost da mi studiranje produže na još samo dvije godine, jada se ovaj student, koji se nada da će njegovim mukama uskoro doći kraj.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Imam skoro 40 godina, a još uvijek ne znam šta će sutra biti sa mnom. U zemlji je oko 30.000 ljudi sa sličnim problemom i ako se sami ne izborimo za svoja prava, država nam neće sama pomoći. Nadam se da je ovo tek početak i da će svaki od mojih kolega slijediti moj primjer i tražiti od fakulteta da ga primi za stalno, da fakultet počne da mu plaća penziono i zdravstveno osiguranje, kao i kartu za prevoz, smatra Milivoje.

On kaže da je i pojedinim asistentima neprijatno pri pomisli da bi već za dvije godine mogao da prestane da pohađa Prava, jer su svjesni da je na fakultetu znatno duže od njih.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Marko Dražić, njuz.net)