fbpx

“Uvijek sam osuđivala studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode, ali…”

"Uvijek sam osuđivala one studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode u gradu, padaju ispite, obnavljaju godine."


Na stranici Ispovesti.com objavljena je iskrena ispovijest o studiranju i finansiranju od strane roditelja tokom studija.

Advertisements

Naime, studentica je navela da je uvijek osuđivala studente koji iskorištavaju dobrotu svojih roditelja te se tokom studija provode, a ispite stavljaju u drugi plan. Tako je bilo dok nije završila fakultet, a onda je promijenila mišljenje.

 – Uvijek sam osuđivala one studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode u gradu, padaju ispite, obnavljaju godine. Ja sam gledala da završim u roku, nijedan ispit pala, nijedna obnovljena godina, stipendija, diplomski u roku, nije moj faks koštao roditelje ukupno 500e… Sad me roditelji tretiraju kao krpu neku, ponižavaju, žao mi što nisam bila kao ovi pomenuti, bar bih proživjela život, a ne samo buljila u knjigu!

U komentarima se otvorila rasprava.

 – Znam da to sad ne izgleda tako, ali to što si uradila je odlično i time si učinila uslugu sebi. Sa tim što ti je žao što nisi uradila, naštetila bi samo sebi, i u budućnosti bi tebe to najviše koštalo.

 – Uvijek sam osuđivala ove koji osuđuju nas što imamo normalnu količinu novaca za život. Moja majka je jako teško odrasla, završila je fakultet i ostvarila veliki uspjeh u karijeri. Ona i otac su meni i sestri pružili divan život. Ako me ona ne osuđuje što duže studiram na njen račun, nećeš Bogami ni ti.

Cijelu raspravu pročitajte ovdje.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!