“Uvijek sam osuđivala studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode, ali…”

"Uvijek sam osuđivala one studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode u gradu, padaju ispite, obnavljaju godine."


indeks novac

Na stranici Ispovesti.com objavljena je iskrena ispovijest o studiranju i finansiranju od strane roditelja tokom studija.

Naime, studentica je navela da je uvijek osuđivala studente koji iskorištavaju dobrotu svojih roditelja te se tokom studija provode, a ispite stavljaju u drugi plan. Tako je bilo dok nije završila fakultet, a onda je promijenila mišljenje.

 – Uvijek sam osuđivala one studente kojima roditelji daju pare za studiranje, a oni se provode u gradu, padaju ispite, obnavljaju godine. Ja sam gledala da završim u roku, nijedan ispit pala, nijedna obnovljena godina, stipendija, diplomski u roku, nije moj faks koštao roditelje ukupno 500e… Sad me roditelji tretiraju kao krpu neku, ponižavaju, žao mi što nisam bila kao ovi pomenuti, bar bih proživjela život, a ne samo buljila u knjigu!

U komentarima se otvorila rasprava.

 – Znam da to sad ne izgleda tako, ali to što si uradila je odlično i time si učinila uslugu sebi. Sa tim što ti je žao što nisi uradila, naštetila bi samo sebi, i u budućnosti bi tebe to najviše koštalo.

 – Uvijek sam osuđivala ove koji osuđuju nas što imamo normalnu količinu novaca za život. Moja majka je jako teško odrasla, završila je fakultet i ostvarila veliki uspjeh u karijeri. Ona i otac su meni i sestri pružili divan život. Ako me ona ne osuđuje što duže studiram na njen račun, nećeš Bogami ni ti.

Cijelu raspravu pročitajte ovdje.