Upoznajte Ivanu, uspješnu studenticu iz BiH koja je osvojila prestižnu stipendiju

Ova stipendija namijenjena je najtalentovanijim i najuspješnijim studentima i učenicima.


ivana kosutic
Foto: Radio Gacko

Mlada Gačanka Ivana Košutić, jedna je od pet studenata iz Gacka, koji su ove godine dobili Dositejevu stipendiju, a koju dodjeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije.

Ivana je student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje privodi kraju osnovne studije, te priprema diplomski rad.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dositejeva stipendija namijenjena je najtalentovanijim i najuspješnijim studentima i učenicima u Srbiji i u inostranstvu, a ova mlada Gačanka među najuspješnijim stipendistima našla se zahvaljujući zavidnim rezultatima koje je ostvarila tokom osnovnih studija. Planira da ostane u Srbiji, gdje će raditi na fakultetu kao saradnik u nastavi.

– Potrebno je mnogo truda, rada i discipline da biste došli do dobrih rezultata i dobili ovakvu stipendiju. Ključ svega je organizacija, kao i dobre navike koje se steknu tokom srednje škole, a koje se kasnije produže, kazala je Ivana za Radio Gacko i dodala da je mogućnost zaposlenja na fakultetu, jedna od prednosti ostvarenja visokog prosjeka tokom studija.

Kada je birala fakultet, Ivana se, uz sugestije roditelja odlučila da studira elektrotehniku, a kasnije se opredijelila za smjer energetike. Mogućnosti koje joj nudi ova vrsta zanimanja su, kaže, velike.

Iako veliki broj mladih Gačana odlazi iz ovog malog mjesta, radi boljih uslova života, rada i obrazovanja, svima je ipak srce puno, kaže Ivana, kada dolaze u svoj grad.

Stipendije “Dositeja” na svečanosti u Novom Sadu, talentovanim učenicima i studentima, uručio je prošlog mjeseca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.