Upoznajte HUB članicu, studenticu Hunaddu Sabbagh: Govori četiri jezika, a intenzivno uči i bosanski!

Hunadda Sabbagh je izjavila da mnogo voli da uči,


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Često na svojoj FB stranici, predstavnici Homework HUB-a pišu o svojim članovima. Ovaj put donose nam zanimljivu priču.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 – Upoznajte našu članicu, Hunadda Sabbagh, koja dolazi sa King's College London, gdje studira: Conflict, security and development. U razgovoru sa HUB-om, izjavila je da mnogo voli da uči, ali kad je počela da radi, malo su se stvari promijenile. I tu je shvatila značaj intenziteta učenja dok se studira, odnosno kako sistem studiranja “tjera” da učiš, što kad se završi studije nije slučaj. Naša HUB članica je jedno vrijeme radila, i shvatila je da su ipak studije prioritet, pa pokušava da balansira to dvoje. Trenutno radi kao #freelance kulturološka analistkinja sa posebnim interesima u oblasti istraživanja tržišta. Hunadda trenutno ima #fellowship iz oblasti #peacebuilding. Hunadda govori francuski, engleski, španski i arapski jezik. Ali, intenzivno uči bosanski jezik, i kad je sretnete u HUB-u imate zadatak da s njom komunicirate što više na bosanskom jeziku, poručuju na FB stranici Homework HUB-a.