Još od osnovne škole znala je da je muzika njena ljubav, a za gitaru kaže da je to komad drveta “koji ima dušu.”

Dvadesettrogodišnja Belma Sakić iz Tuzle studira na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu na Univerzitetu u Tuzli. Bez obzira što je njen život posvećen muzici, Belma je ipak svjesna da je obrazovanje jedan važan aspekt u životu te je uspješna studentica na svom fakultetu.

Još od osnovne škole znala je da je muzika njena ljubav, a za gitaru kaže da je to komad drveta “koji ima dušu.”

Već godinama piše i stvara muziku, a njene stihove opjevao je i Alen Ademović. Naime, Belma je autorica njegove pjesme “Svadba”.

 

Pored muzike, Belma piše i ljubavni roman, a uskoro će isti predstaviti javnosti. Sudeći po ovim informacijama, Belma je jedna inteligentna, mlada, ambiciozna djevojka i jedna velika umjetnička duša koja svoje naglašene emocije oslobađa pokretima prstiju po drvenom predmetu “koji ima dušu” stvarajući prekrasne note.

Belminu izvedbu pjesme naše Done Ares, ali i još ponešto o njenom zanimljivom životu, možete poslušati u video prilogu Nove BH.

 

Dvadesettrogodišnja Belma Sakić iz Tuzle već godinama piše i stvara muziku, a njene stihove opjevao je i Alen Ademović. Pored kantautorskog posla i sama svira gitaru i pjeva. S njom je razgovarala naša Emira.

Objavljuje NOVA BH u Četvrtak, 16. ožujka 2023.

Sakić ima i svojih nekoliko pjesama koje je sama napisala, a jedna od njih je “Laku noć”.