Nana Ferida do vozačke iz 10. puta: Umjesto da tražim djeda da me vozi, položit ću

Nakon punih 14 mjeseci, u 72. godini života, Ferida je položila vozački ispit.


ferida
Foto: Jutarnji.hr

Nabrajajući čuda svijeta “Zabranjeno pušenje” opjevalo je i ono “kad je stari uparkiro u bašču Jugo 45”. Eto, čudo ravno tome se prije koji sat dogodilo u Velikoj Kladuši.

Sedamdesetjednogodišnja Ferida Čović Elezović je položila vozački ispit, nakon punih 14 mjeseci. Krenulo je dobro, prvu pomoć prošla je isprve, onda je dvaput pala testove, a prava muka je uslijedila na satovima vožnje. No, nije odustajala ni ona ni njen instruktor, iako su iza sebe ostavili tačno 10 padova na vožnji i skoro punu godinu truda. Sve do danas.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Jednom mi se ugasi auto, drugi puta odem na krivu traku, treći puta najašem na rubni kamen, uvijek nešto, a sada je hvala dragom Bogu sve prošlo super, govori uzbuđena Ferida.

Dvaput se udavala, a oba je muža pokopala. Umjesto da traži trećeg, djeda koji bi je vozio, rekla je da je odlučila položiti vozački ispit.

– Ako položim vozački ispit i ne treba mi djed. Dobro, ako dođe, dođe, ali vozačka dozvola će biti u džepu, rekla je prije polaganja za Jutarnji.hr. Prva želja joj se ostvarila.