Uposlenici Univerziteta u Sarajevu organizovano idu na vakcinaciju u Srbiju

Nakon što je susjedna Srbija donijela odluku da se bez ikakvih ograničenja građani BiH vakcinišu u tamošnjim zdravstvenim ustanovama, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj odlučio je uposlenike organizovano odvesti na vakcinaciju.


kampus unsa

Shodno tome, UNSA priprema organizovan odlazak na vakcinaciju u Srbiju, tačnije u Novi Pazar, te je na zvaničnoj stranici ove institucije objavljen poziv uposlenicima svih organizacionih jedinica UNSA da se prijave na vakcinaciju.

S obzirom na to da rektor UNSA prof. dr. Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za vakcinaciju svih uposlenika Univerziteta u Novom Pazaru, potrebno je da popunjavanjem anketnog upitnika odgovorite na određena pitanja kako bi službe Univerziteta raspolagale tačnim brojem zainteresiranih, navedeno je u pozivu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako su dalje pojasnili, na ovaj korak su se odlučili prije svega u svrhu zaštite zdravlja uposlenika, ali i studenata UNSA, prenosi klix.ba.

Kao i zbog stvaranja uslova za realizaciju nastavnog procesa prije početka studijske 2021/2022. godine, želja nam je da osiguramo što skorije vakcinisanje uposlenika svih organizacionih jedinica i Rektorata Univerziteta u Sarajevu, poručili su.