UNSA: Susret stipendista programa Erasmus Mundus

Stipendije programa Erasmus Mundus za akademsku 2014/2015. godinu dobilo je 37 studenata te pet nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu.


Stipendisti Erasmus Mundus UNSA 2014

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu je u četvrtak, 12. juna 2014. godine, upriličen susret studenata, nastavnika i saradnika koji će u okviru programa Erasmus Mundus narednu akademsku godinu ili dio nje provesti na jednom od 38 partnerskih univerziteta iz zemalja članica Evropske unije.

Advertisements

Stipendije programa Erasmus Mundus za akademsku 2014/2015. godinu dobilo je 37 studenata te pet nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu. U toku susreta čestitke su im uputili prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prorektor za međunarodnu saradnju, i prof. dr. Faruk Mekić, prorektor za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

– Prednost studenata, nastavnika i saradnika našeg univerziteta ogleda se u činjenici da je u okviru programa Erasmus Mundus, akcija 2, Univerzitet u Sarajevu ostvario pravo učešća u svih pet projekata (Basileus, JoinEU-SEE, Sigma, ERAWEB, EUROWEB) koji su ove akademske godine odobreni od Evropske komisije, te da je od 2008. godine ostvario pravo učešća u svakom od ukupno 15 odobrenih i implementiranih projekata. Time je studentima, nastavnicima i saradnicima Sarajevskog univerziteta omogućen studijski i stručni boravak na 38 univerziteta iz zemalja članica Evropske unije, stoji u saopštenju Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)