UNSA: FPN postao član Evropskog konzorcija političkih nauka

Od početka ove akademske godine Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu postao je punopravni član Evropskog konzorcija političkih nauka (ECPR).


ECPR je naučno udruženje osnovano sa ciljem promoviranja političkih nauka, organizacijom naučnih konferencija, izdavaštvom, umrežavanjem istraživača širom svijeta, a posebice Evrope, te promoviranjem članica mreže.

Članstvo u ECPR je na institucionalnoj osnovi (Fakultet i Univerzitet), a beneficije članstva uživaju svi članovi Fakulteta, nastavnici i student svih odsjeka.

Više od 300 univerziteta iz Evrope i svijeta su članice ECPR, a iz regije izdvajamo Univerzitet u Ljubljani, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Beogradu i Univerzitet Crne Gore u Podgorici.

(AVAZ)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X