Univezitet u Leidenu nudi stipendiju za strane studente

Univerzitet u Leidenu u Holandiji nudi djelimične i pune stipendije za strane studente za master program studija na njihovim fakultetima.


Univerzitet Leiden Holandija

Konkurs za dodjelu stipendija odnosi se na studente koji dolaze iz država koje nisu članice Evropske unije, a, kako navodi Univerzitet, cilj je u Holandiju privuću najbolje i najambicioznije studente.

Stipendije su ponuđene za napredne studije vazdušnog prava, evropskog i međunarodnog prava, međunarodnog poreznog prava, javnog međunarodnog prava, međunarodnog civilnog i komercijalnog prava, prava i digitalne tehnologije, evropskog i međunarodnog prava o ljudskim pravima, međunarodnih dječijih prava, te međunarodnih odnosa i diplomatije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako se većina predavanja na ovom univerzitetu odvija na engleskom jeziku, u prijavi je potrebno priložiti i certifikat o poznavanju engleskog jezika. Po mogućnosti, iako nije i obavezno, najbolje je priložiti IELTS certifikat.

Univerzitetu u Leidenu nudi tri vrste stipendija, i to dvije dijelimične od 10.000 i 15.000 eura, te punu stipendiju za master program.

Master programi na ovom prestižnom holandskom univerzitetu počinju u februaru 2017. godine, a konkurs je otvoren do 1. oktobra 2016. godine.

Prijaviti se možete online, na službenoj internet stranici Univerziteta.

(Stipendije.ba)