Univerzitet u Zenici: Promovisani doktori nauka i nagrađeni najbolji studenti

Studenti koji su dobili nagrade rektora imaju prosjek 9,98 i 10,00.


studenti nagrada
Foto: Facebook UNZE

Jučer je na Univerzitetu u Zenici upriličena svečana Promocija doktora nauka na kojoj su promovirana četiri doktora pravnih nauka. Također, upriličena je i dodjela Nagrade rektora za studente sa najboljim postignutim uspjehom.

Na čast doktora nauka promovirani su: gospođa Lejla Hadžimahmutović, gospodin Denis Lauc, gospodin Tomislav Novačić i gospođa Matea Čizmić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Poštovani doktoranti vi ste svoje obrazovanje na trećem ciklusu studija završili na Univerzitetu u Zenici. Nadam se da ste dobili potrebne kompetencije i da ćete nastaviti nove istraživačke poduhvate i proizvoditi kadrove za potrebe društva. Naša je obaveza da vam i dalje pomažemo u ostvarivanju tih ciljeva.  Želim vam poručiti da se nastavite baviti naukom i da nastavite istraživanja u svojim naučnim oblastima, jer diplome koje danas primate vas i obavezuju. Nemojte dozvoliti da vas sticanje titule doktora nauka uspava i da prestanete da se bavite istraživanjem. Ove diplome su vam dokaz da ste osposobljeni za samostalan rad koji u savremenom svijetu podrazumijeva sposobnost učešća u timskim istraživanjima. Pozivam vas da i dalje vrijedno radite, istražujete i objavljujete rezultate svojih istraživanja dajući tako svoj doprinos na naučnim poljima na kojima ste prepoznati u društvu, kazao je prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici u svom obraćanju.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona čestitke doktorima nauka i nagrađenim studentima uputio je prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport:

 – U ime doktora nauka prisutnima se obratila gospođa Lejla Hadžimahmutović te u svom obraćanju istakla: „Želim zahvaliti rukovodstvu Univerziteta u Zenici i Pravnog fakulteta na izuzetnoj organizaciji studija. Hvala vam što ste nam omogućili da učimo od najeminentnijih profesora iz Bosne i Hercegovine i regiona, te da s njima razgovaramo o mnogim pravnim temama. Formalno obrazovanje nas uči da promišljamo i razvijamo kritičko mišljenje i da odgovore na bitna pitanja ne tražimo na društvenim mrežama nego u nauci i naučnim istraživanjima. Novim generacijama studenata želim poručiti da prigrle svaku priliku da steknu nova znanja, te da ta znanja praktično primjenjuju.

Na jučerašnjoj svečanosti uručene su i nagrade rektora studentima sa najboljim prosjekom na sva tri ciklusa studija. Nagrade rektora dobili su: Hašić Eldin za postignuti uspjeh na prvom ciklusu studija i prosjek ocjena 9,98, Lejla Zilić- Čurić za postignuti uspjeh na drugom ciklusu studija i prosjek ocjena 10,00 i Lejla Hadžimahmutović za postignuti uspjeh na trećem ciklusu studija i prosjek ocjena 10,00.

Obračajući se u ime nagrađenih studenata Lejla Zilić- Čurić je kazala:

 – Drago mi je da Univerzitet u Zenici već dugi niz prati rad studenata i nagrađuje kvalitet i izvrsnost. Magistarski studij na Univerzitetu u Zenici bio je veliki izazov za mene, pun rada i odricanja, ali se trud na kraju isplatio.