Učite od najboljih: Pet podcasta za poduzetnike u nastajanju

Svi poduzetnici žude za novim vještinama i strategijama kojima bi maksimalizirali rast svog poslovanja, ali pronalaženje vremena za sudjelovanja na seminarima ili za čitanje knjige može biti borba, posebno kada je potrebno uskladiti privatni i poslovni život.


men listening podcast on his wireless headphones

Uz pomoć nekoliko podcasta koji su prepuni stručnih savjeta, zanimljivih razgovora i kreativnog sadržaja koje možete upijati u svakom trenutku moći ćete svoj život dovesti u ravnotežu. Poduzetnički podcasti danas postaju neophodan materijal koji prate brojni poduzetnici i lideri. Prema tome zašto ne biste iskoristili njihov sadržaj i učili od najboljih umova u poslu jer oni dijele iskustva, savjete i svoja viđenja koja su često odmah primjenjivi u poduzetničkom poslovanju?

U nastavku je lista pet najboljih poduzetničkih podcasta s kojima možete započeti svoje promjene:

The Tim Ferriss Show

Knjiga Tima Ferrissa, The 4-Hour Workweek promijenila je način na koji mnogi poduzetnici i profesionalci upravljaju svojim vremenom i produktivnošću. Kao u knjizi tako i u podcastu Tim donosi privlačan sadržaj koji sadrži raznolik skup gostiju – od Kate Couric do Tony Robbinsa i Seth Godina – istražujući tako taktike i strategije potrebne za uspjeh u sportu, umjetnosti i biznisu, prenosi akta.ba.

Stanford Entrepreneurial Thought Leader Series

U podcastu Univerziteta u Stanfordu vrlo često ćete vidjeti brojne goste od renomiranih profesora samog sveučilišta do različitih poznatih poduzetnika. U epizodama koje traju sat vremena prikazana su nova znanja i prenose se vrijednosti potrebe u poduzetništvu kako biste postizali uspjehe.

The GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuck, karizmatični medijski znalac i zagovornik poduzetništva u svom životopisu može dodati još jedno postignuće: stvaranje jednog od najpopularnijih podcasta na iTunesu usredotočenih na poduzetnike. Kombinacijom uvodnih govora, intervjua o poslovanju i marketingu te motivacijskim savjetima, podcast GaryVee Audio može vam biti od velike koristi.

EntreLeadership

Ako vam je prioritet postati što bolji lideri, pretplatite se na EntreLeadership, podcast koji ugošćuje poznate osobe poput Marka Cubana i Simona Sineka. Voditelj Ken Coleman izvrsno vodi intervjue, iznoseći promišljene uvide i korisne savjete koji će biti od koristi za svakog poduzetnika.

She Did It Her Way

Nudeći žensko stajalište o poduzetništvu, poslovna savjetnica i govornik Amanda Boleyn u svom podcastu savjetima i motivacijom pomaže ženama na početku njihove poduzetničke karijere kao i savjetima za rast i uspjeh u njihovom poslovanju. U ovom podcastu istražuju se teme jedinstvene za žene poduzetnice te im se pružaju djelotvorne smjernice za daljnje poslovanje.