Učestvujte na otvorenju naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“

Dajte i vi svoj doprinos!


StES 800x445 1

Ceremonija otvaranja multidisciplinarnog naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“ (StES) sa međunarodnim učešćem, biće održana 25. novembra 2021. godine, u 12.30 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci.

Advertisements

Inače, ovo je vodeći naučno-stručni skup studenata koja se održava po 14. put u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci. Suorganizator je Univerzitet u Banjoj Luci, a pokrovitelj Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Advertisements

Cilj skupa „Studenti u susret nauci“ jeste prikazati naučna i stručna dostignuća studenata i mogućnost njihove primjene u praksi, te odrediti pravac daljeg istraživanja. Ovo je prilika da se unaprijedi naučno-istraživački rad studenata u zemlji i regionu, promoviše naučni duh akademske zajednice, razmjenjuju mišljenja, te uspostave novi kontakti.

Rad ovog skupa je podijeljen u šest kategorija, i to: prirodne nauke, društvene nauke, humanističke nauke, inženjerstvo i tehnologija, biotehničke-poljoprivredne nauke i zdravstvene nauke.