Studenti Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg pokazali kreativnost na Red Bull Doodle Art radionici

Red Bull Doodle Art radionica na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg okupila 50 studenata.


Studenti Akademije likovnih umjetnosti Siroki Brijeg pokazali kreativnost na Red Bull Doodle Art radionici 35

Red Bull Doodle Art, globalno takmičenje u škrabanju, posjetilo je Akademiju likovnih umjetnosti Široki Brijeg 15.03.2023. godine. Radionica je okupila 50 studenata koji su sa zanimanjem prisustvovali prezentaciji o pravilima takmičenja i načinu prijave.

Kako bi radionicu učinili zanimljivom, studentima je ponuđeno pet različitih tema kao inspiracija za škrabanje: muzika, sport, party, putovanje i crtani likovi. Gost radionice bio je Ante Marić, BiH pobjednik Red Bull Doodle Art takmičenja za 2017. godinu, koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom finalu u San Francisku.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti Siroki Brijeg pokazali kreativnost na Red Bull Doodle Art radionici 4

Ante je imao zadatak da oslika zanimljiv i neuobičajen predmet koji će ostati trajno izložen u galeriji fakulteta. Izbor je pao na satelitsku antenu koja je poklon profesorice i koja nosi posebnu emociju za studente. Kreativnost Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg je takva da su studenti slobodni da stvaraju na način i sa sredstvima koja žele, pa je tako antena ispala pun pogodak kao predmet umjetničke inspiracije.

Pokaži svoje umijeće škrabanja i osvoji Red Bull Doodle Art Box! 

Na kraju radionice, Ante je proglasio najbolji rad, a to je bio rad Vedrane Falak na temu „sport“. Svi radovi ulaze u konkurenciju za dalje takmičenje.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih radionica koje su organizirane na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti i da će buduće generacije studenata imati priliku sudjelovati u ovakvim kreativnim i edukativnim radionicama.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti Siroki Brijeg pokazali kreativnost na Red Bull Doodle Art radionici 1