U Mostaru će od 8.11. do 10.11.2013. godine više od šezdeset učesnika s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Makedonije, Norveške i Slovenije raspravljati o aktuelnim […]

U Mostaru će od 8.11. do 10.11.2013. godine više od šezdeset učesnika s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Makedonije, Norveške i Slovenije raspravljati o aktuelnim temama.

Kroz tri dana, svaki sudionik ima priliku pobliže se upoznati s pravilima debate, raspravljati o nekim od vodećih svjetskih problema i na kraju vježbati argumentovano govorništvo kroz debate, kao i engleski jezik, budući da je ovo jedini studentski debatni turnir u BiH koji se održava na engleskom jeziku. Razmjena iskustava, prezentovanje rada naših studenata i bh. kulture, ali i razvijanje budućeg intelektualnog kadra postali su samo neki od ciljeva ovog turnira. Finale turnira bit će održano u nedjelju u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara.

Partneri projekta su: Centar za kulturu dijaloga (CKD), Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Chezh Debate Society, Ožujsko pivo i Black Dog Pub.

(STUDOMAT.ba)