Jučer je u Sarajevu obilježena prva godišnjica rada Inkubatora društvenih inovacija “Munja”, projekta koji je pokrenula Omladinska informativna agencija (OIA).

Jučer je u Sarajevu obilježena prva godišnjica rada Inkubatora društvenih inovacija “Munja”, projekta koji je pokrenula Omladinska informativna agencija (OIA).

– Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ koji je Omladinska informativna agencija (OIA) nakon 12 godina različitog iskustva rada sa mladima otvorila prije tačno godinu dana pokazao se kao pun pogodak jer mladima, prije svega studentskoj populaciji, nudi prostor u kojem mogu pronaći zanimljive informacije i saznati nešto novo. Mladi u Inkubatoru mogu saznati kako aplicirati na međunarodni program, kako se uključiti u rad studentskih organizacija, kako se zaposliti i naći praksu, a pri tome imati i mentorsku podršku. Ovakav koncept sa nekoliko različitih  programa koji se nude mladim ljudima je vrlo bitna podrška za vrijeme studija i odskočna daska kako da se snađu na tržištu rada, kazao je za STUDOMAT.ba Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor OIA-e.

Organizovano više od 130 događaja i kurseva

Inkubator društvenih inovacija “MUNJA” je u proteklih godinu dana organizovao više od 130 događaja i kurseva na kojima je učestovalo više od 2000 mladih. Tromjesečnu praksu obavilo je 30 stažista, te je pružena podrška za sedam startup organizacija.

Nadamo se da će ovi rezultati i aktivnosti koje su se dešavale u proteklih godinu dana i u nastavku imati još bogatiji program. Uskoro ćemo biti pristupačniji i studentima van Sarajeva, s obzirom da ćemo pokrenuti koncept e-learninga,  tj. online kurseva, dodao je Kulenović.

Više informacija o Inkubatoru društvenih inovacija “Munja” možete pronaći na internet stranici www.munja.ba.

(STUDOMAT.ba)