U okviru Tuborg Open kampanje: Frenkie objavio novi cover svjetskog hita “Symphony” od Clean Bandita

Bh. reprer Frenkie objavio je novi cover za pjesmu “Symphony”, koju je u originalnom izadnju 2017. izdao britanski elektronski pop-bend Clean Bandit u saradnji sa švedskom pjevačicom Zarom Larsson. Ova obrada dio je globalne kampanje Tuborg Open, koja putem muzike ohrabruje ljude da budu Otvoreni za Više i pomjeraju granice onoga što znaju i vole. Posljednji Tuborgov hit, nastao u kolaboraciji Frenkija i britanskog elektronskog pop benda Clean Bandit, dostupan je na YT kanalu FMJAM


Frenkie promocija Symphony 12

Frenkie je obradio pjesmu dodavši joj svoj prepoznatljivi energični rep stil. Neočekivana mješavina rep muzike i komercijalnog, mainstream popa dala je priliku ovom popularnom muzičaru, pjevaču i tekstopiscu da se tako pridruži rastućem broju umjetnika koji uspješno kombinuju razne muzičke žanrove kako bi kreirali potpuno novu, sjajnu muziku.

– Projekat je potpuno novo iskustvo i jedan veliki izazov za mene. Prvi put u životu radim obradu svjetski poznate pjesme, što nije uobičajeno za repere. Upravo to mi je i bio izazov, da testiram sebe na ovom polju i vidim kako ću se snaći. Clean Bandit je fantastičan elektronski – pop bend i bilo mi je odmah jasno da moram dati sve od sebe kako bih maksimalno iskoristio priliku. Posebno zadovoljsto je bilo raditi na pjesmi koja ima više od 856 milona pregleda širom svijeta. Na početku me bilo pomalo strah i nisam bio siguran kako će to na kraju ispasti, ali uspjeli smo napraviti jedinstven beat koji zvuči bolje od onoga što smo uopšte i mogli zamisliti. Siguran sam da će kombinacija popa i repa koju smo napravili biti vrlo slušana ovog ljeta. Drago mi je da sam imao priliku raditi na ovom Tuborgovom projektu koji nas je inspirisao da uradimo nešto više, rekao je Frenkie.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dobitnik Grammy nagrade, bend Clean Bandit, kojeg čine Grace Chatto i braća Jack i Luke Patterson, prepoznatljiv je kao sastav koji ima najviše kolaboracija, u koje se ubrajaju obrade popularnih pjesama svjetski poznatih umjetnika, kao što su Demi Lovato i Sean Paul. Trio, čiji muzički stil predstavlja fuziju različitih muzičkih žanrova, uključujući klasiku, pop i elektronsku muziku, prodao je 44 miliona singlova širom svijeta.

– Za umjetnika je veoma važno da bude otvoren za nove načine pravljenja muzike. Spremnost da se proba nešto novo je ključna za saradnju, kolaboracije, i to je nešto čime smo se vodili otkada smo osnovali Clean Bandit. Uzbuđeni smo što kroz ovu kampanju imamo priliku da nastavimo saradnji sa umjetnicima širom svijeta i jedva čekamo da svi čuju kako je Frenkie obradio “Symphony, izjavio je Luke Patterson.

Ovaj cover samo je jedan od brojnih novih muzičkih izdanja koji će obilježiti ovogodišnju Tuborg OPEN kampanju, koja ima za cilj da zaljubljenike u muziku potakne da “upale shuffle”, odnosno “promiješaju” dosadašnje muzičke izbore, ohrabrujući ih da budu otvoreni za nova i drugačija iskustva.

Frenkie promocija Symphony 11

“Symphony” je samo jedna u nizu pjesama iz Tuborgove kampanje čiji cilj je inspirisati zaljubljenike u muziku da svoja čula otvore za nova iskustva miksajući muzičke ukuse i ohrabrujući ih da svoje misli usmjere ka novim i drugačijim iskustvima.

U sklopu Tuborg OPEN kampanje planirani su brojni eventi i druge pjesme o kojima više možete saznati na oficijalnim Tuborg BiH kanalima:

(STUDOMAT.ba)