U Homework Hubu na simboličan način obilježena godišnjica genocida u Srebrenici

Neka ova slika bude na oko svim mladim ljudima koji posjećuju HUB i neka bude nauk da imamo 8372 razloga da se borimo za svoju sadašnjost.


srebrenica cvijet homeworkhub
Foto: Facebook

Predstavnici i članovi Homework Huba su na simboličan način obilježili današnju 27. godišnjicu genocida u Srebrenici.

– Ova slika naša je svojevrsna opomena, napomena i pomen da nijedna generacija ne doživi isto. A, ako doživi, bit će zbog lošeg obrazovanja, lošeg historijskog učenja, nepoštivanja drugog i drugačijeg i nerazumijevanja funkcionisanja demokratskog svijeta. 8372 razloga imamo da sjećamo i da se borimo za sadašnjost i bolju budućnost. Da kroz kvalitetno obrazovanje i nauku spriječimo sve ratove i prekidanje mnogih djetinjstava, poručili su iz Huba i dodali:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Prije više od mjesec dana, kada smo organizovali HUBStudyTrip Srebrenici, u razgovoru sa predstavnicima osnovne škole, sa gospođom Begijom, koja je povratnica, a koja se bori za svako dijete da budete obrazovano i pismeno, izjavila je (paraf): Nikad se dovoljno nismo, kao narod, trudili da ulažemo u obrazovanje i opismenjavanje naše djece, zbog toga se tragedije dešavaju, problemi nastaju i konflikti ne rješavaju.

hub 1
Foto: Facebook

Ovom posjetom, Homework HUB je pozvao na saradnju sa Memorijalnim centrom Potočari u Srebrenici da kroz razne studentske aktivnosti podignemo svijest o istraživanju genocida, o rezolucijama konflikta, da kroz svoje završne radove to intenzivno istražujući, pronalazeći, da bude arhivirano i da se nikad ne zaboravi.

Stoga, neka ova slika bude na oko svim mladim ljudima koji posjećuju HUB i neka bude nauk da imamo 8372 razloga da se borimo za svoju sadašnjost, poznavajući prošlost, a za bolju budućnost.