Tri važne stvari na koje vas upozorava deja vu

Recimo da prvi put idete na skijanje, ali odjednom, dok gazite po snijegu, čini se kao da ste to već učinili. Pa, upravo ste doživjeli deja vu.


2. Previše ste iscrpljeni ili pod stresom.

Neobičan osjećaj poznatosti mogli biste iskusiti više nego obično kada ste umorni i pod stresom. Ako se nastavi, trebali biste razmotriti različite načine kako se više odmoriti i opustiti.

To se najvjerovatnije događa jer kada sto pod stresom, jer vaša pažnja je niža. Na primjer, ako vas omete lavež psa dok tražite svoje ime na rezultatima sa ispita, zaustavite se i razmislite na trenutak. Ako nastavite sa svojim traženjem, sve to bi moglo izgledati kao deja vu, jer izgleda kao da ste i prije bili u identičnom položaju, na istom mjestu.

stress

3. Čest deja vu može biti znak anksioznosti.

Bilo je slučajeva kada je deja vu potaknula tjeskoba, što ovaj mentalni poremećaj čini još gorim. Iako su naučnici na njima radili, još uvijek trebaju provesti više testova kako bi potvrdili iskustvo, te kako bi uspjeli pronaći rješenje. No, ako vam se deja vu događa prilično često razmislite o svom mentalnom zdravlju.

Jeste li ikad prije doživjeli deja vu? Koliko ste imali godina kad se to dogodilo? Sjećate li se jeste li bili umorni, pod stresom ili zabrinuti?