Top 5 restorana u Ljubljani prema mišljenju studenata

Već smo pisali da studentski život u Sloveniji ne donosi samo obaveze kao što su pohađanje nastave i predavanja, vježbe, polaganje ispita, već i brojne pogodnosti koje na mnogo načina oslobađaju studente brige i stresa i koje im pomažu da se na što kvalitetniji način posvete studijama.


banner

Jedna od najvećih studentskih briga je kako da tokom studija obezbijede sebi kvalitetnu i raznovrsnu ishranu daleko od roditeljskog doma. Iako svako može sam sebi da pripremi obrok, često se dogodi da za takav podvig studenti nemaju vremena, ili im prosto manjka volje. Tu na scenu, ili bolje rečeno „na trpezu“, stupaju studentski bonovi. Pomoću njih studenti mogu da uz relativno malu novčanu naknadu obezbijede sebi ukusan i kvalitetan obrok u nekom od najpoznatijih Ljubljanskih restorana. Ovo je spisak TOP 5 restorana u Ljubljani u koje studenti najviše vole da odlaze.

Advertisements

AMBIENT

Ambijent je moderno opremljen bistro koji se nalazi u centru Ljubljane. Međutim, moderan izgled ne treba da zavara jer je kuhinja u ovom restoranu zasnovana na zdravim i ukusnim domaćim jelima. Najviše posjetilaca restoran ima za vrijeme ručka kad se u ponudi nalazi „dnevni meni“ pripremljen od svežih namirnica koji najviše privlači upravo – studente. Osoblje restorana voli da istakne da oni hranu ne odmrzavaju i ne podgrijavaju, već je isključivo svježu pripremaju i zato se nadaju da će svako ko ih jednom posjeti, obavezno ponovo da svratiti.

ABI FALAFEL

Ovaj restoran orijentalne kuhinje je jedan od  najpoznatijih u Ljubljani i prvi je restoran te vrste u Sloveniji. Njihovi specijaliteti kao što su „šavarma“ i „falafel“ osvojila su srca mnogih studenata. Jela koja ovde mogu da se nađu u ponudi, idealan su izbor kada studenti nemaju mnogo vremena, a žele da pojedu ukusan i zdrav obrok „s nogu“. „Abi“ se nalazi u živopisnoj Trubarjevoj ulici i posebna je čar sjediti u ovom restoranu u proljeće ili ljeto.

BALKAN EXPRESS

Advertisements

Nište bez ukusa Balkana! Ovaj restoran nudi tradicionalnu EX YU kuhinju i specijalitete kao što su: pljeskavice, ćevapi, ražnjići, vješalice i ostale đakonije sa roštilja. Restoran se nalazi u širem centru Ljubljane i smješten je, vjerovali ili ne – u vagonu voza!

AROMA LJUBLJANA

Nije teško „namirisati“ da se radi o restoranu italijansko-mediteranske kuhinje. Vlasnici restorana kažu da su u želji za nečim novim „prošetali Italijom“ i obrazovali se na području „tjestenine“ da bi Ljubljančanima prenijeli djelić arome italijanske kuhinje.  Ovaj restoran je jako popularan među studentima koji su ljubitelji pice i tjestenina.

DABUDA

Ovo je mjesto azijske kuhinje koji ne praktikuje samo jednu, već kombinuje više kuhinja sa najvećeg kontinenta. Restoran je izuzetno popularan među studentima, ali i među uobičajenim gostima, pa se često traži „mjesto više“.  Na meniju se nalazi sve od jednostavnih jela kao što su rezanci u nekom orijentalnom umaku, pa sve do složenih specijaliteta od povrća i mesa. Poslije 20h, „Dabuda“ se pretvara u bar koji služi izvrsne koktele – savršen izbor za opuštanje poslije napornog dana na fakultetu.