Tipovi cimera s kojima ćeš se definitivno susresti na faksu

Cimer ti može biti najbolji prijatelj, ali i najveći gnjavator. Sve ovisi o tome kakvog ćeš cimera naći u svom studentskom životu.


Saving beautiful moments with friends
Ilustracija: Envato

1. Samotnjak

Samotnjak preferira udobnost svoje sobe i rijetko pohađa nastavu. Mogli bi ga pronaći dok igra beskrajne video igrice ili kada gleda najnoviju Netflixovu seriju. Tuširanje i napuštanje sobe obično ne dolazi u obzir, a kad ga se pita za sudjelovanje u bilo kojoj aktivnosti na faksu, obično gunđa i ignoriše poziv.

Advertisements

2. Clean freak

Ovaj tip cimera insistira na tome da se njegov krevet – i cimer – zategnu svako jutro. Opsjednuti su čistoćom i insistiraju na tome da soba u svakom trenutku bude uredna i besprijekorna. Potaknite ih na malo saosjećajnost i pokušajte nered svesti na najmanju moguću mjeru, piše collegeiateparent.com.

3. Ljenčuga

Ljenčuga je jedan od najtežih sustanara s kojim možete suživjeti, pogotovo ako ste uredni po prirodi. Odbijaju oprati suđe, izbaciti smeće ili pokupiti cipele iz zajedničke sobe. Tanka je granica između “prostora u kom se živi” i “nehigijenskim uslovima”.

4. Onaj koji je u vezi

Ovaj tip cimera je veoma prepoznatljiv pod tim što je u ozbiljnoj vezi. “Ozbiljno” je znači 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici. Zajedno idu na faks, zajedno jedu, zajedno studiraju i spavaju. Ne stide se čak ni ispoljavanja aktivnosti rezervisanih za privatnu spavaću sobu. U tom slučaju probajte kucati ako naiđete na zatvorena vrata.

5. Onaj u vezi na daljinu

Možete očekivati ​​da će vaš cimer provesti većinu vremena na telefonu, u razgovorima ili dopisivanju. Također možete i očekivati emocionalni rolerkoster: plače zbog svađa, analizira svaki razgovor, možda treba konstantu utjehu zbog prekida (što se može događati na sedmičnoj bazi).

Advertisements

6. Pasivno-agresivni

Ovo je najgora vrsta cimera. Stalno je prisutna napetost, ali izravne riječi se nikad ne izgovaraju. Cimer ostavlja bilješke ili koristi sumorne komentare kako bi izrazio svoje neodobravanje. Ako ne shvatite sami da trebate iznijeti smeće, možda ćete pronaći vreću za smeće na svom krevetu nakon povratka s predavanja.

7. Partijaner

Ekstroverta koji dovodi prijatelje tokom cijelih noćnih sati na partije može biti problem studentu koji se pokušava usredotočiti na studije (i spavati). Neki brucoši, posebno zaneseni svojom novootkrivenom slobodom, odvode zabave predaleko.

8. Grebator

Grebator pretpostavlja “što je tvoje, moje je.” Nosi vašu odjeću, jede vašu hranu i koristi se vašom šminkom. Uzima stvari bez pitanja i rijetko vraća posuđene stvari.

9. Savršeno kompatibilni cimer

Mnogi studenti imaju sreće i dobiju cimera iz snova na fakultetu koji postane njihov najbolji prijatelj. Uživaju u istim stvarima, imaju kompatibilne ličnosti i žele iste stvari kada je riječ o sobi koju dijele.