Studentsko partijanje za kraj akademske godine: Policija “upala” u 17 studentskih kuća

Studenti su organizovali partije u čak 17 kuća povodom kraja akademske godine.


Group of friends singing together at the party
Ilustracija: Envato

Film ‘Komšije iz pakla 2’ komedija je o mladom bračnom paru koji s djetetom seli u predgrađe. Nakon što kupe kuću, shvate da u susjednoj žive studentice, tačnije, sestrinstvo. Studenti su mladi, partijaju, dok je s druge strane miran, bračni par koji želi spokojan život. Iako je ovo scenarij filma, ponekad je i stvarnost jednako napeta.

Kako prenosi Liverpool Echo, upravo su ovakve scene navele komšije da zovu policiju zbog partijanja u čak 17 kuća u kojima su studenti slavili kraj akademske godine. Kako prenose, organizirali su cijele policijske timove kako bi “zaustavili ovaj teror iz pakla”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Policija se fokusirala na studentske partije u dijelovima južnog Liverpoola nakon mnogobrojnih pritužbi komšija. Echo izvještava o rastućim problemima u područjima poput Wavertreea i Mossley Hilla, a stanovnici tvrde da proživljavaju “pakao” dok se studenti danonoćno zabavljaju kako bi proslavili kraj akademske godine i lockdown u kojemu je tokom protekle dvije godine Velika Britanija u više navrata provela mjesece.

Frustrirani stanovnici i lokalni političari pozivaju na veće akcije za suzbijanje “eksplozije” ovakvog ponašanja, tačnije, masovnih okupljanja bez ikakvih protupandemijskih mjera, a policija je pojačala svoje patrole na području Wavertreeja. Tako je njihova policija na svom Twitteru objavila da su intervenirali u čak 17 kuća u kojima žive studenti, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Njihova je policija objavila brojne fotografije nastale u ranojutarnjim satima u danima provođenja akcije na kojima su vidljivi razmjeri ovakvog partijanja. Vijesti o pojačanim ophodnjama i akcijama pozdravilo je lokalno stanovništvo.

Gospođa Barker, zastupnica za područje Wavertree, već neko vrijeme govori o tim pitanjima i pridružuje se policiji u njihovim patrolama. – Nedavno sam u uredu svoje izborne jedinice održala sastanak s policijskim inspektorom Davidom Urenom. Bilo mi je drago čuti potvrdu da je policija sada imala dvije sedmice veće aktivne provedbe. Ovo je, naravno, zadatak koji je u toku, ali uključuje ophodnje mjesta koja su stanovnicima problematična, kao i mjesta s bučnim i glasnim zabavama, prenosi Echo.

Ovo također slijedi priču, objavljenu na istom portalu, o službenicima koji kucaju na vrata studentskih kuća u područjima u kojima imamo trajnih problema, poručila je. Spomenuta redakcija već je pisala o ratu među komšijama nakon što su navodno studenti izbačeni iz svojih kuća zbog buke, na što su oni u osvetničkom pohodu rušili vrata na kućama susjeda koji su ih prijavili.