Studentsko partijanje za kraj akademske godine: Policija “upala” u 17 studentskih kuća

Studenti su organizovali partije u čak 17 kuća povodom kraja akademske godine.


Group of friends singing together at the party
Ilustracija: Envato

Film ‘Komšije iz pakla 2’ komedija je o mladom bračnom paru koji s djetetom seli u predgrađe. Nakon što kupe kuću, shvate da u susjednoj žive studentice, tačnije, sestrinstvo. Studenti su mladi, partijaju, dok je s druge strane miran, bračni par koji želi spokojan život. Iako je ovo scenarij filma, ponekad je i stvarnost jednako napeta.

Advertisements

Kako prenosi Liverpool Echo, upravo su ovakve scene navele komšije da zovu policiju zbog partijanja u čak 17 kuća u kojima su studenti slavili kraj akademske godine. Kako prenose, organizirali su cijele policijske timove kako bi “zaustavili ovaj teror iz pakla”.

Policija se fokusirala na studentske partije u dijelovima južnog Liverpoola nakon mnogobrojnih pritužbi komšija. Echo izvještava o rastućim problemima u područjima poput Wavertreea i Mossley Hilla, a stanovnici tvrde da proživljavaju “pakao” dok se studenti danonoćno zabavljaju kako bi proslavili kraj akademske godine i lockdown u kojemu je tokom protekle dvije godine Velika Britanija u više navrata provela mjesece.

Frustrirani stanovnici i lokalni političari pozivaju na veće akcije za suzbijanje “eksplozije” ovakvog ponašanja, tačnije, masovnih okupljanja bez ikakvih protupandemijskih mjera, a policija je pojačala svoje patrole na području Wavertreeja. Tako je njihova policija na svom Twitteru objavila da su intervenirali u čak 17 kuća u kojima žive studenti, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Njihova je policija objavila brojne fotografije nastale u ranojutarnjim satima u danima provođenja akcije na kojima su vidljivi razmjeri ovakvog partijanja. Vijesti o pojačanim ophodnjama i akcijama pozdravilo je lokalno stanovništvo.

Gospođa Barker, zastupnica za područje Wavertree, već neko vrijeme govori o tim pitanjima i pridružuje se policiji u njihovim patrolama. – Nedavno sam u uredu svoje izborne jedinice održala sastanak s policijskim inspektorom Davidom Urenom. Bilo mi je drago čuti potvrdu da je policija sada imala dvije sedmice veće aktivne provedbe. Ovo je, naravno, zadatak koji je u toku, ali uključuje ophodnje mjesta koja su stanovnicima problematična, kao i mjesta s bučnim i glasnim zabavama, prenosi Echo.

Ovo također slijedi priču, objavljenu na istom portalu, o službenicima koji kucaju na vrata studentskih kuća u područjima u kojima imamo trajnih problema, poručila je. Spomenuta redakcija već je pisala o ratu među komšijama nakon što su navodno studenti izbačeni iz svojih kuća zbog buke, na što su oni u osvetničkom pohodu rušili vrata na kućama susjeda koji su ih prijavili.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!