TikTok izazov sa ‘zvukom koji čuju samo mlađi od 25 godina’: Čujete li ga vi?

Na društvenim mrežama pojavio se izazov zvuka koji čuju samo mlađi od 25 godina.


Woman Self-Testing Hearing with Headphones, listening tones with different frequencies
Ilustracija: Envato

I dok se neki šale da muškarci s godinama sve slabije čuju baš frekvenciju “ženskoga” glasa, čini se da u ovoj šali ima i trunčica istine, ako pretpostavimo da su ženski glasovi u prosjeku više frekvencije od muških, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Na društvenim mrežama pojavio se izazov zvuka koji čuju samo mlađi od 25 godina. Prema premisi ove teorije, osobe starije životne dobi ne mogu čuti takozvani “ton zujanja komarca”, točnije zvuk frekvencijen 17.4kHz.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

32-godišnja Maylinn Storbakken odlučila je provesti eksperiment sa svojom 17-godišnjom sestričnom Carmen Elisabeth Bakklund, a sve su objavile na TikToku. U videu se čuje glas koji govori: – Samo osobe mlađe od 25 godina čuju ovaj zvuk. Poslušajte.

@maystoo_88

@carmenelisabeeth #fyp #imold

♬ Under age of 25 – Metzie

Nakon toga čuje se jako neugodan zvuk koji navodno čujete samo ako imate manje od 25 godina. U ovom slučaju teorija je potvrđena: dok Carmen radi grimasu zbog nelagode koju je prouzročio grozni zvuk, Carmen ne dijeli njenu reakciju jer ga nije ni čula.

Treba napomenuti da se ovdje ne radi o egzaktnoj nauci bez izuzetka. Svakako postoje osobe starije od 25 koje će ga čuti, ali i mlađe koje neće.

Čujete li ga vi?