Test ličnosti: Da li razmišljate kao žena ili kao muškarac

Naučnici tvrde da mozak 15-20 posto muškaraca funkcioniše kao da je ženski, dok 10 posto žena razmišlja na muški način. Odgovorite na pitanja koja je osmislila britanska genetičarka i autorka bestselera 'Zašto muškarci ne peglaju - fascinantne i nepremostive razlike između žena i muškaraca' i otkrijte da li razmišljate kao žena ili kao muškarac.


Sada je potrebno da sabarete poene na temelju vaših odgovora.

A odgovor = 20 poena
B odgovor = 10 poena
C odgovor = 5 poena

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Od 300 – 150 poena: Posjedujete ženski mozak

Inteligentni ste, samouvjereni i racionalni, ali to vješto krijete iza nježnog, ženstvenog izgleda. Znate da baratate riječima, kreativni ste i imate umjetničke sklonosti. Pri donošenju važnih odluka uglavnom se oslanjate na čuvenu žensku intuiciju koja vas do sada nije iznevjerila.

Od 75 – 150 poena: Prilagodljivi ste

Odlično se snalazite i u ženskom i u muškom svijetu i imate mnogo prijatelja među predstavnicima oba spola. Znate da saslušate sagovornika, puni ste saosjećanja prema prijatelju u nevolji, ali ste istovremeno u stanju da mu ponudite konkretna rješenja za njegove probleme. Snalažljivi ste, prilagodljivi i fleksibilni.

Manje od 75 poena: Razmišljate kao muškarac

Vi zaista razmišljate kao muškarac. Posjedujete izražene logičke i analitičke sposobnosti, odvažni ste i ambiciozni, sa veoma razvijenim takmičarskim duhom. Odlučni ste, disciplinovani i organizovani, što naročito cijene vaši pretpostavljeni.