Teško je pronaći motivaciju za vrijeme ispitnih rokova: Potražite utjehu u ovim pjesmama

Pogledajte prijedloge pjesama za motivaciju tokom ispitnog roka.


young woman in 90s style jacket and with headphones
Foto: Envato

Studentski život je daleko od idealnog, jednostavnog ili laganog. Postoji toliko različitih problema s kojima se studenti susreću na dnevnoj razini, da je zaista pravo čudo kako svi ne osijede od kraja prve godine (jeste li vi već našli koju sijedu?). Ipak, vrijeme ispitnih rokova je nešto drugo. Kao da svi problemi s kojima se i inače borite, nisu dovoljni.

Ispitni rokovi, pa i da imate sve ostalo u potpunosti riješeno i da imate savršen život, su i dalje nevjerovatno stresni. Samo dok dočekate rezultate nekog ispita, izgubite barem dvije do tri godine života, a o ostalome nećemo ni počinjati. Stresno je i depresivno – pogotovo ako vam sve ne ide onako kako ste to zamislili. Kada bi studiranje bilo lako, studirao bi svako, piše srednja.hr.

I u ovim teškim trenucima, potrebno je pronaći nešto što će vas tjerati naprijed, pomoći vam da se svaki dan ustanete ujutro, upalite laptop i krenete raditi to što morate.

Ne možemo ponuditi neko savršeno rješenje, ali možemo jedno polovično: pjesme koje će vas oživjeti. Nije tajna da muzika itekako utiče na naše raspoloženje, pa zašto to ne iskoristiti?

Donosimo nekoliko prijedloga!

  1. Nick Cave & The Bad Seeds – Jubilee Street – Live in Copenhagen
  2. Eminem – Without Me
  3. ABBA – When I Kissed The Teacher
  4. Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody
  5. Måneskin – ZITTI E BUONI
  6. S.A.R.S. – Perspektiva
  7. Dino Dvornik – Jače manijače
  8. The Beatles – Help!