Stvari koje ćete naučiti na fakultetu, a koje nemaju veze sa predavanjima

 Stvari koje ćete naučiti na fakultetu, a koje nemaju veze sa predavanjima

Foto: Ilustracija

Na fakultetu ćete sigurno naučiti brojne informacije koje se tiču vaše buduće karijere i profesije, ali isto tako ćete naučiti i neke stvari koje apsolutno nemaju nikakve veze predavanjima i profesijom. Saznajte šta ćete to otkriti i naučiti…

1. Da ćete nekada biti ljubomorni

Ljubomora je prirodno osjećanje koje se javlja u svima nama. Bićemo ljubomorni na nečiji uspjeh, na to što je kolega dobio posao iz snova odmah nakon studija, na tuđu sretnu vezu, na nečiji život generalno. To je nešto što će vam se neminovno dogoditi, bez obzira na to što znate da se morate oduprijeti ljubomori. Morate samo biti svjesni toga i ne dozvolite da ta ljubomora prevlada i počne da kontroliše vaše misli i djela. Sasvim je normalno to što ćete se ponekad porediti sa osobama iz svog okruženja i da će vam nekada tuđi uspjeh teško pasti. Zato pokušajte da pretvorite tu ljubomoru u nešto pozitivno. To na čemu zavidite drugima, postavite sebi kao cilj koji morate ostvariti.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?