STUDOMAT.TV: Sarajevski studenti imaju novu čitaonicu i prostor za učenje

Gledaj i slušaj o prilikama za edukaciju i zapošljavanje, informacijama o aktuelnim studentskim temama i budi dio najveće digitalne studentske zajednice!


EP2 4.mp4 snapshot 02.22.040
Foto: STUDOMAT.TV

U drugoj epizodi STUDOMAT TV-a donosimo vam priloge o Centru za kulturu i edukaciju “Safet Zajko” i velikom svjetskom studentskom takmičenju Red Bull Paper Wings. 

STUDOMAT ekipa je posjetila Centar za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“, prostor namijenjen studentima gdje mogu učiti i obavljati svoje svakodnevne zadatke. Cilj Centra, koji djeluje u sklopu Općine Novi Grad Sarajevo, je obezbijediti prostor i mogućnost korisnicima da na kvalitetan i kreativan način provode svoje slobodno vrijeme kroz različite radionice za mlade i različit kulturni sadržaj.

Stotine papirnatih aviona i ove godine vinut će se u nebo iz ruku naših najboljih pilota. Bosna i Hercegovina i ove godine učestvuje u ovom velikom svjetskom studentskom takmičenju gdje će studenti iz BiH međusobno odmjeriti snage, a najbolji će na svjetsko finale Red Bull Paper Wings. Za STUDOMAT TV govori Asmir Smajlović, šampion Bosne i Hercegovine u bacanju papirnatih aviona u kategoriji “najveća udaljenost”.

STUDOMAT i Fine Food vam donose ukusne i zanimljive studentske recepte! Kako pripremiti savršenu pizzu za samo četiri minute? Saznajte u novoj epizodi STUDOMAT TV-a.

Znate li šta je japanska metoda protiv lijenosti? Za više informacija o ovoj metodi pogledajte i poslušajte u studentskim savjetima koje vam donose STUDOMAT i haloo.

Pogledajte koje još savjete, zanimljivosti i mozgalice donosi prva epizoda STUDOMAT TV-a.

Imate pitanje za STUDOMAT ili želite predstaviti svoj studentski projekat?

Pišite nam na društvenim mrežama ili na tv@studomat.ba i ne zaboravite se pretplatiti na naš YouTube kanal.

Sve za studente na jednom mjestu!