STUDOMAT.ba na Šestom sajmu stipendija: Veliko interesovanje studenata [FOTO]

Danas je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održan 6. Sajam stipendija u organizaciji Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.


sajam stipendija cover
Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT.ba

Na Šestom sajmu stipendija učestvovalo je 25 institucija koje su brojnim posjetiocima predstavili različite oblike finansijske podrške.

Na Šestom sajmu stipendija učestvovali su sljedeći izlagači: Aiesec, Ambasada Francuske, Ambasada Japana, Ambasada Mađarske, Ambasada Češke Republike, Ambasada SAD-a, American Councils for International Education, BH Telecom, British Council, Erasmus+ ured u BiH, Erasmus Student Network, Fondacija Konrad Adenauer, Humanity in Action, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Munja inkubator, Ministarstvo civilnih poslova (CEEPUS), Njemački servis za akademsku razmjenu (DAAD), OeAD, Predstavništvo njemačke privrede u BiH, ProCredit banka, Raiffeisen banka, Udruženje Spajalica, Sarajevo School of Science and Technology i Univerzitet u Sarajevu (Erasmus Mundus i Erasmus+).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu predstavila je svoje djelovanje u oblasti međunarodne saradnje sa posebnim akcentom na programe Erasmus Mundus i pripadajuće mu projekte i Erasmus+, koji omogućavaju razmjenu studenata, nastavnika i saradnika između Univerziteta u Sarajevu i partnerskih univerziteta iz zemalja članica Evropske unije (više na www.erasmus-unsa.ba). Univerzitet u Sarajevu je jedini univerzitet u regionu koji je učestvovao u dosadašnjih 19 projekata Erasmus Mundus programa, te su na ovom sajmu predstavljena 4 projekta: ERAWEB, EUROWEB+, GreenTECH i SUNBEAM, na koje će se studenti, nastavnici i saradnici Univerziteta u Sarajevu, ali i ostalih univerziteta na području Bosne i Hercegovine, moći prijaviti za akademsku 2016/2017. godinu.

(STUDOMAT.ba)