UNSA: Studenti s “dekanove liste” Ekonomskog fakulteta ostvaruju direktnu ulaznicu u poslovni svijet

 UNSA: Studenti s “dekanove liste” Ekonomskog fakulteta ostvaruju direktnu ulaznicu u poslovni svijet

Dekanova lista studenata prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za 2014./2015. godinu obuhvatila je najuspješnije studente ove visokoškolske ustanove s prosjekom ocjena devet i iznad.

Lista broji četrnaest studenata koji su osigurali mjesto među najboljima, a to su: Gregor Jurišić, Lejla Hodžić, Enela Horozović, Lamija Bećarević, Naida Hadžić, Adna Olovčić, Amna Bašić, Naida Kurto, Evelina Dautbegović, Dalila Mujarić, Zerina Pačariz, Mersiha Ruvić, Berina Šahinović i Ilma Šahbaz.

– Oni su prvi koji će ostvariti kontakte s članovima naše poslovne zajednice kroz Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta, kojeg čine generalni direktori 40 najvećih kompanija u BiH. To im je direktna ulaznica u poslovni svijet i na tržište rada koje ih sutra neminovno čeka, izjavila je prodekanesa za nastavu i naučnoistraživački rad ovog fakulteta Jasmina Selimović.

Pomenutim studentima bit će dodijeljene novčane nagrade, kao određeni vid pomoći u njihovom studiranju.

– Nažalost, zbog ograničenja koje postavlja osnivač – Kantonalna vlada u kontekstu nemogućnosti zapošljavanja kadrova zbog ograničenih finansijskih sredstava, nismo u mogućnosti da vršimo dodatna zapošljavanja bez posebnih saglasnosti Vlade, dodala je Selimović.

Posebnu vrstu priznanja studentima koji su ostvarili prosjek 9.00 i iznad, Ekonomski fakultet uručuje obično za Dan fakulteta, 14. oktobra.

– Ove godine tu svečanost pomjerili smo za 28. oktobar, kada ćemo u Vijećnici obilježiti 63 godine uspješnog rada fakulteta i dobijanje institucionalne AACSB akreditacije (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). To Ekonomski fakultet svrstava među pet posto najboljih škola na svijetu, sa tom vrstom akreditacije, kazala je Selimović.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa Dekanove liste bit će predloženi za zlatnu i srebrenu značku Univerziteta u Sarajevu, koje će i ove godine biti dodijeljene na promociji diploma 7. novembra.

(Dnevni avaz)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?