Evo kako ti tijelo poručuje u kakvom je stanju.

Naše tijelo nam često šalje signale koji pokazuju kakvo je naše zdravstveno stanje.

Redovna stolica

Zdravo i redovno pražnjenje crijeva prilično je važno ne samo za tvoj probavni sistem, već i za cijelo tijelo. Kada se crijeva prazne svaki dan, toksini se eliminišu i na kraju izbjegavamo širenje upale kroz tijelo.

Urin je bistar

Kada smo pravilno hidrirani, urin će biti svijetložut ili bistar, a to je dobar znak da bubrezi funkcionišu kako bi trebali. Ukoliko primijetiš tamniji urin, vrijeme je da popiješ čašu vode.

Redovna menstruacija

Uobičajeni menstrualni ciklus može se kretati od 21 do 35 dana, pa ako ti menstruacija ne dolazi redovno u tom okviru, možda treba da posjetiš ljekara. Redovni mjesečni ciklusi koji traju dva do sedam dana dobar su pokazatelj da tvoj reproduktivni sistem radi optimalno.

Dobro podnosiš emocionalni stres

Ovo je tako lako previdjeti jer uvijek radimo pod pritiskom stresa, pa ne primjećujemo kada naše reakcije postanu automatizovane i neukrotive. Uzgred, korištenje pomoći terapeuta računa se kao legitimno upravljanje emocionalnim teretom.

Čista koža

Osim akni kod odraslih, ako imaš hormonalna izbijanja akni ili druge probleme povezane s kožom, možda imaš neke zdravstvene probleme. Koža je naš najveći organ, a ako ne pokazuje znakove nelagode, odličan je pokazatelj dobrog zdravlja.

Pokrećeš se redovno

Bilo da trčiš maratone ili svako jutro radiš 10-minutno istezanje, sve dok se svakodnevno trudiš da smisleno pomakneš tijelo, odlično ti ide!

Svjesno jedeš

Pažljiva ishrana ne znači da moraš biti na strogoj dijeti. To samo znači da jedeš dok se ne zasitiš, a zatim prestaneš. Takođe, svjesnost da jedeš voće i povrće izbjegavajući prerađenu hranu, prenosi ultra.ba.

Imaš dobre prijatelje

Studije pokazuju da je vrijeme provedeno sa prijateljima dobro za naše zdravlje. Izađi sa prijateljima u grad, ili ih pozovi kući i uživaj u druženju!

Rijetko si bolestan/bolesna

Normalno je da s vremena na vrijeme pokupiš virus ili se prehladiš, ali ako se stalno boriš s jednim ili drugim, postoji velika vjerovatnoća da tvoj imunološki sistem vapi za pomoći. Ako se ne možeš sjetiti kada si zadnji put bolovao/la, sigurno radiš nešto kako treba!

Spavaš mirno

Ako uglavnom nemaš problema sa zaspivanjem ili buđenjem tokom sna, smatraj se sretnim. Nepravilni obrasci spavanja mogu ukazivati ​​na ozbiljne probleme poput apneje u snu, nesanice ili poremećaja gastroezofagealnog refluksa.