Bez straha i cenzure: Studentski život i standard u manjim sredinama

Studenti koji dolaze iz manjih sredina za studiranje i život biraju veliki grad zbog raznih mogućnosti koje im pruža. Za prosječnu porodicu to predstavlja veliki izazov, rečeno je u emisiji "Bez straha i cenzure", koju će gledatelji TV1 moći pratiti u ponedjeljak u 21 sat.


bez straha i cenzure

Šta lokalnim vlastima znače studenti, i ima li perspektive za njih u rodnom gradu kada završe fakultet? Je li prednost studirati u malom mjestu, ili većem gradu?

Da li je dobro da male sredine razmišljaju o otvaranju fakulteta, neka su od pitanja o kojima će razgovarati prof. dr. Žarko Papić, te studenti Emina Mušija (Kakanj), David Bernatović (Orašje), Emina Čekro (Stolac), Arman Bešlija (Goražde) i Sara Stojaković (Novi Grad).


O serijalu “Bez straha i cenzure”

Serijal producira TV1 u saradnji sa univerzitetima i udruženjima studenata iz cijele BiH, a gosti emisija bit će kako studenti, tako i predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, resornih ministarstava i predstavnika bh. organa vlasti od kojih se očekuje aktivno rješavanje problema studentske populacije.

U projekat su uključeni Sveučilište u Mostaru, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar, Univerziteti u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Zenici, Tuzli, te Univerzitet Istočno Sarajevo.

BEZ STRAHA I CENZURE PONEDJELJAK

(STUDOMAT.ba)