Studentski recepti: Sendvič „na oko“

 Studentski recepti: Sendvič „na oko“

U ovome studentskom receptu vam predlažemo ukusni sendvič „na oko“.

Potrebno je:

  • oko 300g pilećeg bijelog mesa
  • oko 200g gljiva (ja sam koristila vrganje, mogu i neke druge)
  • 1 glavica crnog luka
  • 100-150 g ljutog kečapa
  • kriške hljeba
  • jaja (koliko krišaka hljeba toliko i jaja)
  • so, biber, mješavina začina, bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju pržimo isječeni crni luk. Kada luk malo omekša dodamo bijelo meso isječeno na kockice. Zatim dodamo i gljive. Kada se sve isprži dodamo kečap, so, biber, mješavinu začina i bosiljak po želji. U malo nauljenu manju tepsiju poredamo kriške hljeba. Preko stavimo smjesu koju smo pržili, a odozgo ulijemo jaja na oko. Na svaku krišku hljeba po jedno. Jaja posolimo i stavimo malo bosiljka. Pečemo na 200 stepeni 15-20 minuta, u zavisnosti koliko želite da vam se jaje zapeče.


Autorica recepta i fotografija: Nina Eraković

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte! 

(STUDOMAT.ba)

 

Možda te i ovo zanima?