Potrebno je:
- oko 300g pilećeg bijelog mesa
- oko 200g gljiva (ja sam koristila vrganje, mogu i neke druge)
- 1 glavica crnog luka
- 100-150 g ljutog kečapa
- kriške hljeba
- jaja (koliko krišaka hljeba toliko i jaja)
- so, biber, mješavina začina, bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju pržimo isječeni crni luk. Kada luk malo omekša dodamo bijelo meso isječeno na kockice. Zatim dodamo i gljive. Kada se sve isprži dodamo kečap, so, biber, mješavinu začina i bosiljak po želji. U malo nauljenu manju tepsiju poredamo kriške hljeba. Preko stavimo smjesu koju smo pržili, a odozgo ulijemo jaja na oko. Na svaku krišku hljeba po jedno. Jaja posolimo i stavimo malo bosiljka. Pečemo na 200 stepeni 15-20 minuta, u zavisnosti koliko želite da vam se jaje zapeče.
Autorica recepta i fotografija: Nina Eraković
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!
(STUDOMAT.ba)