Napravite kusnu užinu u pauzama od učenja.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 1 manji crni luk
  • 1 puna kašičica putera
  • 500 g mljevenog mesa
  • suhi začin, so, biber
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 1 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike griza
  • 2 jajeta

Priprema:

Isjeckajte crni luk, pa ga propržite na masti, a zatim dodajte meso i suhi začin, pa lijepo ispržite. Jaja umutite, pa dodajte mlijeko, ulje, prašak za pecivo, griz i sjedinite, prenosi hayat.ba.

Uzmite jednu koru, premažite smjesom sa jajima, pa stavite drugu koru, opet premažite i onda treću koru. Po širini stavite mljeveno meso i urolajte. Tako radite dok ne utrošite materijal. Redajte u pleh obložen pek papirom. Isjecite na parčiće i premažite sa ostatkom smjese sa jajima.

Pecite oko 20 minuta u zagrijanoj rerni na 200°C.

Prijatno!