Napravite omiljeno studentsko jelo na nešto drugačiji način.

Za ovaj recept ti ne treba apsolutno ništa “egzotično” osim soja sosa, a zasigurno ćeš se oduševiti jer se sprema veoma brzo. Preukusno je!

Sastojci

  • 140 g kineskih rezanaca (mogu i obične špagete)
  • 1/2 kašike ulja, za kuhanje
  • nasjeckani mladi luk
  • nasjeckane mrkve
  • nasjeckane crvene paprike

Umak

  • 3/4 šolje vode
  • 2 kašike soja sosa (može više ili manje – zavisi kako ti se sviđa)
  • 2 kašike javorovog sirupa ili druga vrsta tečnog zaslađivača
  • 1/4 -1/2 kašičice mljevenog bibera
  • 2 kašike mljevenog karija
  • 1 i 1/2 kašike gustina + 3 kašike vode – pomiješati

Priprema

Pomiješati sve sastojke za sos u posudu i ostaviti sa strane. Staviti rezance da se kuhaju. Dok se rezanci kuhaju, zagrijati tavu, dodati ulje i povrće, i dinstati dok ne postane mekano. Dodati umak, prenosi Ultra.

Ostaviti da se krčka na srednjoj temperaturi. Kada umak prokuha dodati kašu od gustina i vode. Miješati dok se umak ne zgusne. Dodati rezance i dobro promiješati. Posuti svježim mladim lukom (po želji).

Uživati!