Uz samo nekoliko omiljenih sastojaka, lisnato tijesto se pretvara u posebnu inspiraciju za slasne zalogaje.

Trokutići, pravougaonici ili krugovi, pune se šunkom i sirom, špinatom, pa čak i viškom faširanog mesa, koje je dovoljno „obući“ u tijesto. Uz hrskave i sočne paketiće, možemo poslužiti mješavinu jogurta, kao i omiljenih začina.

Sastojci za jastučiće:

  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta,
  • 250 g mljevenog mesa,
  • 1 glavica luka,
  • 1 jaje,
  • sol, biber.

Priprema:

Lisnato tijesto ostavi da se odmrzne, a za to vrijeme pripremi fil. Nasjeckaj i poprži luk, pa dodaj meso i sve zajedno proprži. Pred kraj začnini po ukusu. Tijesto stanji valjkom, a zatim nareži na pravougaonike. Na polovine pravougaonika rasporedi pripremljeni fil, a drugu polovinu napravi rezove nožem.

Navlaži vodom, pa tijesto s prorezima preklopi preko fila i viljuškom pritisni krajeve. Žumanjak dobro izmuti i premaži tijesto, prenosi ultra.ba.

Prema želji pospi susamom. Pripremljene jastučiće posloži na pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje i peci u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 15 – 20 minuta.

Uživaj u jedinstvenom ukusu!

Prijatno!