Studentski centar: Protesti zbog lošeg i nemarnog odnosa prema studentima

"Izađite na proteste u srijedu! Mi treba da budemo budući nosioci ove države, a ne da sa diplomama gledamo kako nam drugi sudbinu određuju!"


USSC 1

Predstavnici Udruženja studenata Studentskog centra najavili su proteste u obavještenju koje su objavili na svojoj Facebook stranici.

Studentski dom u Sarajevu uskoro bi mogao ostati bez hrane

Upraviteljka ismijavala studente na društvenim mrežama zbog najave protesta jer su im narušena prava i nanesena šteta

Obavještenje USSC-a vam prenosimo u cjelosti:

– Studenti USSC-a više ne žele biti ti koji obaveze ispunjavaju na vrijeme dok drugi bahatim odnosom ne ispunjavaju svoje, a i kad ih ispune nanesu nam štetu. Da bude interesantnije, upravo ovi drugi odlučuju o svemu, te pokušavaju dovesti do toga da se studenti ne pitaju apsolutno ništa.
Stajemo na put takvom odnosu! Više ne ide ovako! Za sveukupan loš i nemaran odnos prema studentima godinama unazad, pozivamo sve studente, a i sve građane koji zdravorazumski razmišljaju, da odbrane čast i dignitet studenata i zaustave totalni krah obrazovanja prema kojem nas vode naše vlasti.

IZAĐITE NA PROTESTE U SRIJEDU U 9.3Oh ISPRED ZGRADE VLADE KANTONA SARAJEVO.

  • Ne dozvolimo više da se igraju s nama.
  • Ne dozvolimo da naš novac i novac naših roditelja ode u višestruko skuplje plaćanje nego što plaćeno vrijedi, i da se nikad ne isplati.
  • Ne dozvolimo da godine obrazovanja ne vrijede ništa.
  • Ne dozvolimo da se nefunkcionalnost vlasti i njenih ustanova odražava na nas.
  • Nemojte baciti obrazovanje uzalud.

Dosta smo osporavani, mi treba da budemo budući nosioci ove države, a ne da sa diplomama gledamo kako nam drugi sudbinu određuju.

ussc