Hub Homework: Obrazovanje je najmoćnije oružje i nadamo se da ćemo to čim prije shvatiti

"Na nama je da vrijedno učimo, jer vidimo šta neobrazovanje, nekvalitetno obrazovanje radi: guši društvo, uništava živote, budućnost briše..."


homework hub

U Sarajevu su danas odružani protesti. Konkretno, kako su ranije govorili organizatori protesta, traže se ostavke kompletne Federalne vlade, kao i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zbog, kako se navodi u zahtjevima grupe građana i aktivista, haosa u kojem svakog dana u prosjeku umire 50 naših sugrađana i što su nadležni pokazali i dokazali da su nesposobni i da nisu u stanju nositi se s pandemijom.

Datum koji su organizratori izabrali za održavanje protesta simboličan je, jer se obilježava Dan grada Sarajeva, a ovom prilikom organizatori su poručili da je na današnji dan BiH oslobođena jednih fašista (Drugi svjetski rat op.a.) i da je vrijeme da se, kako kažu, danas oslobodi drugih.

Na listi njihovih zahtjeva nalazi se i imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa te hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Proteste građana je podržao i Homework Hub vožnjom gradom, a putem svoje Facebook stranice poručili su sljedeće:

 – Borba je svaki dan!

HUB team je danas dao podršku protestima vožnjom gradom. Borimo se za sadašnjost, da bismo uopće imali budućnost! Mi se svakim danim borimo za mlade, za studente, za sebe, borimo se i tražimo svoje mjesto pod ovim nebom, bosanskohercegovačkim, a ima mjesta za sve. Želimo da nam dopuste da se izborimo.

  • Borba za bolji život!
  • Borba za nauku!
  • Borba za obrazovanje!
  • Borba za ekonomiju!
  • Borba za bolji život!

Dok borba traje, na nama je da vrijedno učimo, jer vidimo šta neobrazovanje, nekvalitetno obrazovanje radi: guši društvo, uništava živote, budućnost briše. Obrazovanje je najmoćnije oružje i nadamo se da ćemo to čim prije shvatiti.