Josipa brine o bolesnom ocu, majci i bratu s posebnim potrebama. Uz sve to studira i radi te na posao i faks putuje autobusom.

Josipa Pavušek (24) je studentica veterine iz Hotnje u blizini Velike Gorice i živi u teškim uslovima. Brine o bolesnom ocu, majci i bratu s posebnim potrebama. Uz tosve ona i studira i radi te na posao i fakultet putuje autobusom. Mladić velikog srca koji je želio ostati anoniman odlučio joj je to olakšati iznenadivši je poklonjenim automobilom.

– Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, po meni (nama) je poslao Josipi automobil na poklon. Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne dijelove i svoj rad. Hvala dečki, napisala je njezina sugrađanka Marija Šapina Gale iz udruge VG Legacy na Facebooku uz video koji pokazuje koliko je Josipa bila iznenađena.

Nema kraja dobrim ljudima i dobrim djelima.
Upravo je stigao poklon bon od 5 000kn u Emmezeti, a na Josipi je da odabere…

Objavljuje Marija Šapina GalePonedjeljak, 31. siječnja 2022.

Uz automobil, anonimni mladić poslao joj je 2000 kuna (oko 520 KM) za prijepis i ostalo što je potrebno porodici.

Nakon objavljene priče o Josipi i poklonjenom automobilu, zakotrljalo se klupko dobrote – jedan čovjek je Josipi pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, a ubrzo se uz pakete hrane koji su pristigli na njezinu adresu javio i drugi čovjek koji je Josipi poklonio bon od 5000 kuna ( oko 1200 KM) za uređenje kuhinje, s obzirom na to da uslovi u njihovoj kući nisu bili dobri.

Priča o studentici Josipi ubrzo se proširila i izvan granica velikogoričkog kraja.

– Pročitao sam da je kuća još uvijek u lošem stanju pa evo rado bih pomogao u nečemu ako ima potrebe. Spreman sam odvojiti svoje vrijeme i znanje da pomognem, također i materijal za izvođenje potrebnih radova sam spreman platiti. U videu sam vidio da je kuća u lošem stanju i da su potrebni radovi pa se stavljam na raspolaganje da učinim nešto po tom pitanju, makar svojim radom, ako ne novčano. Cura se bori, mlada je, roditelji su bolesni i trebaju pomoć. Zašto ne bih pomogao kada mogu pomoći. Mene to ne košta puno, a njoj sigurno puno znači, rekao je za VG Danas dugoselski obrtnik koja se bavi kompletnim adaptacijama kuća i stanova i popravlja sve od struje, vode, grijanja pa do keramike i parketa. I on je kao i ostali dobročinitelji, želio ostati anoniman, piše Jutarnji.hr.

Pomoć Josipi ni tu nije stala

Djevojka koja radi u butiku želi joj pokloniti novu odjeću, vlasnik jedne velikogoričke teretane poklonio joj je polugodišnje članstvo, a jedan gospodin pranje i poliranje auta…

– Zakotrljalo se jedno veliko dobro djelo u moru negativnih vijesti. Sretna sam što uspijevam donijeti bar malo dobroga među ljude i potaknuti ih da čine dobra djela, zaključila je Marija.