Studentica poslala profesoru referat na e-mail, ali je zaboravila da obriše jednu stvar

Studentkinja Zoi Okslej z Sinsinatija profesoru je u e-mailu poslala referat, no nakon što je stisnula “send” uočila je grešku koju ni ona, a ni profesor neće tako skoro zaboraviti.


students problem 1573647632

Tokom pisanja referata Zoi je na vrhu napisala da je referat namjenjen profesoru koji je lud, jer se nije mogla sjetiti njegovog imena i prezimena. Planirala je prije slanja to promijeniti, no zaboravila je, prenosi novi.ba.

Čim je shvatila svoju grešku, profesoru je poslala novi e-mail, ovog puta s izvinjenjem.

5daac85a 7bac 4248 8b2e 666f0a0a0a64 dng3vgbw4aavl8o previewOrg

Posramljena vam pišem ovaj e-mail. Kad sam počela pisati referat, pisala sam na predlošku. Nažalost, nisam se mogla sjetiti vašeg prezimena pa sam napisala nešto potpuno neprofesionalno. Namjeravala sam to promijeniti prije predaje referata, no zaboravila sam – napisala je.

Ispostavilo se da profesor Džon Hendel, kako se zaista zove, do e-maila izvinjenja nije imao pojma šta piše u referatu jer ga još nije bio ni pogledao. Naravno, kad je vidio izvinjenje morao ga je pogledati, a potom je sve što je dobio od Zoi objavio na Tviteru.

5daac84b 0170 4818 b5b6 666f0a0a0a64 dng3vf9x4aavnyl previewOrg

Najprije sam pomislio “Hvala, svejedno, nije strašno”. Onda sam pogledao šta je napisano – napisao je na Tviteru.

I Zoi je na Tviteru podijelila svoju grešku, a njihove objave skupile su stotine hiljada lajkova i desetine hiljada retweetova.

Iako je ovo postala viralna šala, i dalje je najneprijatnija stvar koja mi se dogodila – rekla je Zoi za The Enquirer i dodala da će do daljnjeg izbjegavati profesora Hendela.

(STUDOMAT.ba)