Studentica na 30 godina staroj bakinoj mašini šije kreativne gumice za kosu

Studentica Katarina pokrenula svoj mali kreativni biznis.


gumice
Foto: Instagram

23-godišnja Katarina Vištica iz Nuštra jako dobro zna koliko su gumice za kosu danas popularne kao modni dodatak. Bile su hit osamdesetih, voljele su ih glamurozne dame, a Katarina je jedna od onih koja ih vlastitim rukama ponovno oživljava.

Sve je, kaže, počelo od njezine uloge kume na vjenčanju najbolje prijateljice i naravno organiziranja djevojačke večeri. Kao i svaka kuma, Katarina je htjela da ta večer bude što originalnija posebnija, dosta vremena provela je skupljajući ideje, a gumice kao poklon djevojkama od početka su joj se vrzmale mislima. To je napravila i – pogodila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gumi_ce (@gumi_ce)

Nakon djevojačke svi su bili oduševljeni. Na njihov nagovor odlučila sam se za korak naprijed i otvorila svoj Instagram profil koji trenutno broji nešto više od tri hiljade pratitelja. Počela sam objavljivati fotografije gumica i uz pomoć moje bake šiti ih, priča ova mlada Nuštarka koja vlastite gumice šije od srpnja 2020. godine. Dodaje kako to radi na otprilike 30 godina staroj bakinoj mašini.

U ponudi ima gumice od raznih materijala, poput satena, lana, tila, muslina, pamuka i pliša, a napominje kako je potražnja za ovim popularnim modnim dodatkom odlična, čak i iznenađujuća, pišu novosti.hr.

Djevojke u Hrvatskoj iznimno cijene ručni rad i to mi je jako drago, jer su gumice 100% ručni rad i u svaku gumicu utkana je velika količina ljubavi i pažnje. Povratne informacije su također odlične što mi je bitno jer su upravo one pokazatelj truda koji se ulaže u ovaj posao, dodala je Katarina, studentica 4. godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Kaže kako je na početku bilo teško, sve dok se nije kvalitetno organizirala i postavila si prioritete i ciljeve i danas puno vremena ulaže u šivanje gumica, kupovinu materijala, vođenje Instagram profila, planiranje, odgovaranje na poruke i fotografiranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gumi_ce (@gumi_ce)

Inspiraciju vidi u svemu oko sebe, ali u sadržaju koji kreira uvijek nastoji ostati originalna. Ne radi sve sama, otkako se posao proširio, a obaveze na fakultetu i u privatnom životu povećale, zajedno s Katarinom šivaju još dvije predivne djevojke koje su joj, kaže, od velike pomoći. Tu je i cijela porodica koja uskoči kada je to potrebno.

Ručno izrađene gumice za kosu, poznate i kao schruncies, obožavaju i brojne domaće influencerice, brzinom munje šire se društvenim mrežama i Katarina s razlogom može biti zadovoljna odabirom upravo ovog hobija. Model i dezen koji je po potražnji iznad svih su tačkice, djevojke lude za njim jer podiže svaku kombinaciju te je odličan i primjetan detalj, a od materijala najčešće koristi saten jer izgleda lijepo i elegantno.

Sve njezine radove možete pronaći na Instagram profilu gumi_ce.