Studentica Maša na svom licu pravi umjetnička djela: Na nekima radi i po sedam sati

Njene fotografije najbolje svjedoče o tome šta je sve sposobna naslikati i to na vlastitom licu.


Masa

Maša Bračić (21) je studentica treće godine studija konzervacije-restauracije na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Jako je talentovana mlada dama, čiji make-up radovi na njezinoj Instagram stranici @masha.the.artist ostavljaju bez daha. Osim što je iznimno nadarena, Maša je zaigrana i spontana, puna neobičnih ideja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Uostalom, njezine fotografije najbolje svjedoče o tome što je sve sposobna naslikati, i to na vlastitom licu! Uporna je i temeljita, pa nekada njezini crteži nastaju i po nekoliko sati.

Ekipa portala Slobodna Dalmacija je kako je i kada otkrila ljubav prema oslikavanju tijela.

masa studentica

– Ljubav prema make-upu sam otkrila sa 17 godina, kada sam se počela šminkati. Na početku je to bilo isprobavanje i korištenje samo nekih make-up proizvoda, kao što su olovka za obrve, maskara i ruž. S vremenom sam shvatila da make-upom mogu izraziti svoju osobnost i stil pa sam tako, malo-pomalo, počela eksperimentirati i koristiti više različitih make-up proizvoda. Koristim isključivo “cruelty-free” make-up proizvode, odnosno one koji nisu testirani na životinjama. U isto vrijeme sam počela i sa crtanjem portreta na papiru, pa sam se odlučila okušati u crtanju toga na svome licu.

Tvoja make-up stvaralaštva su zaista mala umjetnička djela, gdje crpiš inspiraciju?

– Hvala na komplimentu. Volim razne vrste umjetnosti pa se tako, osim crtanja, slikanja i make-upa, bavim i plesom. Inspiraciju uglavnom nalazim u mnogim umjetničkim djelima, kako slikarskim tako i kiparskim, ali i u ostalim oblicima umjetnosti. Najdraže mi je kada sjednem za svoj mali make-up kutak, upalim svoju najdražu glazbu i pustim mašti na volju.

Sama si sebi model, kako to uspijevaš? Jesi li se školovala za vizažista?

– Sve svoje vještine sam stekla sama, vježbajući i s vremenom postavljajući sebi sve izazovnije i teže make-up lookove. U početku nije bilo baš jednostavno odrediti što i kako nacrtati na licu. Bilo je tu mnogo grešaka i ponovnih pokušaja, ali nikad odustajanja. Kada želim nešto nacrtati na svome licu, moram izdvojiti barem nekoliko sati. Neki zahtjevniji make-up lookovi iziskuju i po sedam ili više sati rada, ali unatoč tome uživam u svakoj minuti potrošenoj na stvaralački poces.

studentica makeup

Da li bi se voljela profesionalno baviti šminkanjem? Imaš li uopće šanse za takvu karijeru u Splitu?

– Velika mi je želja profesionalno se baviti šminkanjem, to mi je zaista najveća strast. Mislim da imam šanse. U Splitu ima mnogo talentiranih i profesionalnih šminkera koji mogu parirati svjetskim kolegama. Smatram da je sve moguće uz malo truda i vjere u sebe.

Gdje se onda vidiš za deset godina?

 – Pa, vidim se kao uspješni make-up umjetnik u svom punom kreativnom zanosu, iz kojeg će se, nadam se, moći crpiti inspiracija.