Studentica Džejla otkrila tajne svoje ljepote: Njena “beauty rutina” izgleda ovako

Kako izgleda dnevna "beauty rutina" lijepe studentice Džejle?


studentica dzejla
Foto: Azra.ba

Džejla Mahmutović (19), uspješan model i studentica komunikologije za Azra magazin otkrila je tajna svoje ljepote i svoju dnevnu “beauty rutinu”.

Džejla je odgoorila na pitanje koliko vremena posvećuje dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva.

– Noćna rutina za mene je neizostavna. Nije mi teško odvojiti vrijeme za njegu lica, a u tome uživam. Kako navečer, tako i ujutro njegujem lice, da bih ga pripremila za cjelodnevnu šminku.

Način šminkanja

– Modeling i stalni susreti s profesionalnim šminkerima pomogli su mi u upoznavanju mog lica. Ono što bih izdvojila jeste da sam naučila kako istaknuti sve svoje atribute lica uz minimalnu količinu šminke, te da mnogo šminke na licu ne znači i lijepo. Smatram da je moj proces u šminkanju kroz godine tekao baš kako sam oduvijek i zamišljala. Nisam dozvoljavala sebi da pravim velike greške, tako da sam postepeno uvodila novitete i pojačavala šminku u skladu s godinama, a i trendovima.

Ljepota dolazi iznutra

– Unutrašnja ljepota je ono što je temelj za ljepotu koju vizuelno predstavljamo. Iako je nikada nećemo vidjeti kao takav pojam, i više je nego vidljiva i shvatljiva. Ona se njeguje i gradi, kao i sve drugo. No, uvijek zavisi koliko prvo sebi unutra želimo biti lijepi, a onda i drugima.

Pribor za šminkanje

– Svoje četkice čistim deterdžentom za suđe, što je jedan od najefektnijih izbora u pranju četkica. A beauty blendere ostavljam malo duže u vodi s deterdžentom, da bi ispustili sve nečistoće. Nema te kreme koja može zamijeniti i spriječiti nešto kao što su dobar san, fizička aktivnost i zdrava ishrana. Od savjeta bih još izdvojila da kremu sa zaštitnim faktorom (spf) trebate koristiti punih 365 dana u godini.