Studenti Univerziteta u Mostaru traže besplatno školovanje za najbolje učenike

''Pozivamo prvenstveno članove Senata, rektora, prorektore i dekane fakulteta, kao i članove Upravnog odbora, da podrže našu inicijativu'', poručeno je iz Unije.


unija studenata mostar

Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” pozvala je rukovodstvo i menadžment Univerziteta da podrže upućenu Inicijativu Unije studenata o oslobađanju plaćanja upisnine i školarine dobitnika priznanja ”učenik generacije” i najboljih studenata.

Podsjećaju javnost da je Unija studenata ranije uputila Inicijativu da se najbolji studenti, kao i dobitnici priznanja ”učenik generacije” oslobode plaćanja upisnine i školarine, što bi bila ”najbolja promocija našeg Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru, koji ovih dana proslavlja veliki jubilej – 44. godišnjicu od svog osnivanja i rada”.

 – Pozivamo prvenstveno članove Senata, rektora, prorektore i dekane fakulteta, kao i članove Upravnog odbora, da podrže našu inicijativu i tako konkretnim djelima pokažu kako su studenti naša najveća snaga i naša budućnost, kao što stoji u objavi Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, istaknuto je iz Unije.

Podsjetimo, najboljih 17 studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” primilo je rektorove nagrade u sklopu obilježavanja 44. godišnjice Univerziteta. Nagrade studentima uručili su član Predsjedništva BiH Željko Komšić i rektor mostarskog Univerziteta Elvir Zlomušica, prenosi bljesak.info.