Studenti u Zagrebu plakali za Petrom koju je na zebri usmrtio motocikl

Kod Studentskog doma Stjepan Radić okupilo se više stotina studenata koji su tugovali, molili, palili svijeće i tako odali počast 20-godišnjoj Petri koja je sinoć poginula u teškoj prometnoj nesreći.


oprostaj petra
Foto: Index.hr

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći u noći na subotu u neposrednoj blizini studentskog doma smrtno je stradala 20-godišnja Petra, na koju je naletio motocikl. Njime je upravljao mladić (21) bez vozačke dozvole i kacige, a s njim je bio još jedan mladić, također bez kacige, piše Index.hr.

Djevojku je pregazio na zebri, dok je on teško ozlijeđen i nalazi se u bolnici.

Golema tuga

Tim povodom stotine studenata su se okupile kod Studentskog doma Stjepan Radić. Palili su svijeće, plakali i molili te ostavljali fotografije, poruke i plišane medvjediće. Među okupljenima vladala je golema tuga.

Okupljenima se prvo obratio studentski kapelan don Damir Stojić, koji je nekoliko minuta čitao iz Biblije. Potom je riječ uzeo jedan mladić.

“Ljut sam, ali i razočaran. Pred njom su bile najbolje godine”

– Okupili smo se ovdje u spomen tragično stradaloj djevojci. Osobno nisam poznavao Petru, ali to nije ni bitno. Ljut sam, ali i razočaran. Moglo je završiti potpuno drugačije, na drugi način koji nikad nećemo saznati. Pred njom su bile najbolje godine. Ne mogu opisati koliko gorčine osjećam. Gledajući kako su sinoć ljudi iz doma promijenili svoje osjećaje… Vladao je smijeh i veselje, a onda šok, rekao je mladić na oproštaju od Petre.

“To je mogao biti bilo tko od nas”

– U samo par sekundi možemo izgubiti blisku osobu. Nikad ne znate koga ćete vidjeti sutra, a koga ne. To je mogao biti bilo tko od nas. Uživajte u svakom trenutku s prijateljima i bližnjima jer život nema reprizu. Želim u svoje ime i ime svih nas izraziti sućut obitelji, rekao je pred okupljenim studentima.

Don Stojić: Molim da se ljutnja ne pretvori u srdžbu

Okupljenima se potom obratio studentski kapelan don Damir Stojić.

– Molim da se ljutnja ne pretvori u srdžbu. Ja se nadam da pokojna Petra uživa u nebeskoj slavi, rekao je don Stojić, nakon čega je poveo molitvu.

Studenti su potom zapalili svijeće te se u tišini razišli.