Studenti podijelili 530 ruža svim zaposlenicama i kolegicama

Trojica studenta su odlučila na Dan žena razveseliti sve tete sa 'Save' nježnim znakom pažnje - ružama.


moj
Foto: MojFaks

Uz svakodnevne zabrinjavajuće i mračne vijesti, rat, poskupljenje i inflaciju koje su postale našom svakodnevicom, dobro je za znati da još uvijek ima dobrih i obzirnih mladih koji se trude učiniti lijepu gestu samo kako bi nekome uljepšali dan. Uz to, na Dan žena, svaka se pripadnica ovog roda (ili spola) zasigurno osjeća sretnijom i više cijenjenom, ako joj neko pokloni ružu, čokoladu, ili uputi barem lijepu riječ.

Trojica studenata kultnog studentskog doma “Stjepan Radić”, poznatijeg pod nazivom “Sava”, prije tri sedmice, ispijajući kafu, došli su na ideju kako u stilu obilježiti ovaj poseban dan, Dan žena.

Od kafe, do ideje, pa do Uprave

Mihael Biškup, Nikola Plantić Tomašić i Tomo Rajić studenti su treće godine na Europskoj poslovnoj školi Zagreb koji su jedan dan sjedili na kafi i kroz razgovor došli na ideju: poklonit će ruže za Dan žena svim tetama u menzi, tetama čistačicama, kuharicama, blagajnicama, u upravi… Svim ženama zbog kojih su iskustvo studiranja i život na “Savi” tako specifični, ugodni i nezaboravni.

Cijela priča počela je uz šoljicu kafe, a do same realizacije im je trebalo nešto manje od dvije sedmice

 – Sjedili smo na kafi i Mihael je spomenuo: ‘Hej, pa mi smo još u srednjoj školi za Dan žena skupili novac i kupili svim curama iz razreda ruže’. Jedna ideja je vodila ka drugoj i ubrzo smo se sjetili da bi to isto mogli napraviti i na Savi. Napravili smo okvirnu skicu kako to sve organizirati i shvatili da je to zapravo moguće. Ja sam otišao u Poljsku na 10 dana, a kad sam se vratio, krenuli smo u akciju, priča Tomo za MojFaks.

 – Ja sam ga pitao: ‘Možemo li to napraviti za sve naše tete?’, ubacuje se i Mihael.

 – Tako je. Tu smo se sekundu ustali od kafe i otišli odmah do Uprave. Direktoru se sviđala ideja i kazao nam je da kontaktiramo i Studentski odbor. Od Odbora smo također dobili potporu, oni su nam pripremili stol na kojem smo sakupljali donacije. Tako da od samog početka ideje, imali smo veliku potporu i uprave i svih, prisjeća se Tomo.

 – Sve se super odvijalo jedno za drugim, kaže nam Tomo. Oni su isričali i zanimljivu priču kako su bili u potrazi za tolikim brojem ruža.

 – Stavili smo i na Savu objavu da su ruže 4.65 KM, jer smo zvali nekoliko cvjećarnica na Trešnjevki da vidimo raspon cijena, pojašnjava.

 – Svi su nam rekli oko 4.65 KM ili 4.80 KM bez PDV-a jer je velika potražnja za ružama, kaže.

Dečki su odlučili kupiti 170 ruža jer su dobili informaciju da je “teta” na Savi 160, ipak za svaki slučaj odlučili su naručiti dodatnih 10 komada, što se ispostavilo odličnom idejom jer su time “pokrili” i stomatologinju, doktoricu opće prakse te “tete” u skladištu.

Nešto kasnije, dečki su saznali za zelenu tržnicu, pa su htjeli vidjeti mogu li tamo proći s boljom ponudom.

 – Miha kralj je ustao jedan dan i sjeo na bicikl do tamo da vidi koje opcije postoje. Sat vremena je ‘gajdao’, stigao na tržnicu u 11 sati da bi shvatio da tržnica radi do 10 sati, kažu kroz smijeh za MojFaks, a Mihael tvrdi da je mislio da će tako biti brži.

“Naredna 24 sata su ključna”

 – Nismo se stresirali jer, znali smo da ćemo sve riješiti. I bila je to već nedjelja navečer, znali smo da moramo odabrati i nabaviti ruže, priča Tomo.

 – Imali smo moto cijele ove kampanje kojim smo se vodili: ‘Naredna 24 sata su ključna’, smiju se studenti.

 – Njihov vozač nam je sve ruže doveo doslovno pod prozor, kažu nam sretno.

 – Dobili smo i super feedback od studenata, puno ih se htjelo uključiti, prilazili nam da pohvale inicijativu i slično. Po pitanju donacija, dolazili su i uvijek bi ostavili više od traženog. Znači plan je bio 170 ruža po 4.65 KM. A već prvi dan sakupljanja donacija, prikupili smo 93 posto ukupne cijene ruža, hvale se dečki i spominju Excel tablicu koju su postavili u grupi.

 – Tako da smo mi na kraju od planiranih 170 ruža, došli na 530 na kraju, kažu studenti.

Pred kraj dana, dečki su organizirali i podjele ruža stanarkama studentskog doma “Stjepan Radić”, kako bi i njima uljepšali ovaj dan.

 – Ako će neke poruke biti previše ‘cringe’, cure, ne napadajte nas, nema nas kod kuće, šale se studenti za kraj.

Svim studenticama, naučnicama, profesoricama, asistenticama, tetama u menzama, tetama čistačicama, portirkama, kuharicama, prijetaljicama i tješiteljicama studenata daleko od kuće želimo sretan Dan žena uz nadu da je i njih neko obradovao i izmamio im suzu radosnicu, kao ovi mladići i kavaliri “staroga kova” svim ženama koje povezuje ovaj studentski dom.