Studenti na protestima: “Sloboda se ne uvjetuje potvrdama”

Organizator kaže da se neće ići testirati jer bi tako dobio COVID potvrdu, a nju ne želi jer odbija ‘podržati režim‘.


Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

U 17 sati ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu počeli su se okupljati studenti koji protestuju zbog COVID potvrda. Kako piše Dnevnik.hr, poziv na protest uglavnom se širio po tajnim grupama na društvenim mrežama i servisima za dopisivanje, a objavljen je i na Instagram profilu “Studenti za slobodu”.

Kako doznaje Dnevnik.hr, jedan od inicijatora protesta neće doći na protest. Društvenim mrežama širi se snimka u kojoj govori kako “ima virozu”. No neće se ići testirati jer bi tako dobio COVID potvrdu, a nju ne želi jer odbija “podržati režim”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedan student došao je s transparentom na kojem piše “Sloboda se ne uvjetuje potvrdama”. Pred fakultetom se okupilo tridesetak studenata koji kažu kako je ovo “mirno okupljanje”, a ne protest.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Kako piše Dnevnik.hr, u pozivu na današnji protest stoji i da u jednom trenutku okupljeni uđu u zgradu Fakulteta, za što im zapravo treba COVID potvrda koju oni neće imati.

– Na taj će način pokazati svoj bunt prema onome što Filozofski fakultet od njih očekuje, kaže reporter Dnevnika.hr Dino Goleš.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Nastava na Filozofskom se još ove sedmice odvija online jer, kako je ranije za Jutarnji rekao v.d. dekana Miljenko Jurković, nisu mogli u tako kratkom roku organizirati provjeravanje COVID potvrda na fakultetu na kojem je 7000 studenata i 750 profesora.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Večeras je ponovno održan protest i na Markovu trgu. No za razliku od prethodnih dana, kada je znalo doći i više stotina ljudi, danas se tamo okupilo tek desetak prosvjednika. U foto-galeriji u nastavku teksta možete vidjeti fotografije koje je večeras snimio Cropixov fotograf.