Biraju se najbolji studentski brkovi, a takmičiti se mogu i studentice

Fotografije brkatih studenata su počele pristizati, a za najbolji brk mogu glasati svi.


Foto: Screenshot Facebook
Foto: Screenshot Facebook

Jedan od najpoznatijih međunarodnih projekata ‘Movember’ obilježava se i na Sveučilištu u Rijeci još od 2014. godine. Fotografije brkatih studenata su počele pristizati, a za najbolji brk mogu glasati svi.

Movember je projekt u sklopu kojeg muškarci tokom cijelog mjesecA novembra ne briju svoje brade ni brkove, a sve s ciljem podizanja svijesti o karcinomu prostate, testisa te duševnih bolesti.

Movember je projekt koji je nedavno postao punoljetan! Već 18 godina ovaj je projekt iznimno popularan širom svijeta, a u sklopu “Movembera” muškarci odlažu svoje brijače i britvice kako bi do kraja mjeseca s ponosom pokazali svoje brkove i brade.

Od 2014. godine i studenti Sveučilišta u Rijeci priključili su se u ovaj međunarodni projekt, kako bi se i kod nas podigla svijest o bolestima koje zahvaćaju primarno mušku populaciju.

Kao i do sada, i ove godine se održava takmičenje “Najbolji brk Sveučilišta”. Studenti i zaposlenici Sveučilišta u Rijeci mogu sudjelovati i to tako da pošalju fotografiju na Facebook profil Movember na Sveučilištu u Rijeci, pa se potom bira najbolji brk, ali i najbolji lažni, odnosno ženski brk.

Osim takmičenja za najbolji brk, ove će se godine održati i natjecanje za najkreativniju fotografiju na temu “Tipično muški” gdje je cilj potvrditi ili opovrgnuti određeni stereotip vezan uz pripadnike muškog spola.

Pobjednika će odabrati na temelju najviše prikupljenih “lajkova” ispod fotografije brka, a dobit će i prigodne nagrade sponzora.

Osim što se ovim projektom pokušava podići svjest o bolestima koje zahvaćaju muškarce, pokušava se i “normalizirati” razgovor o njihovim zdravstvenim problemima, samopregledu, ne bi li tako i studenti mogli sami otkriti bolesti u najranijim fazama razvoja.

Uz spomenuto, puštanjem brkova daje se podrška onima koji se trenutno bore s ovim teškim bolestima u znak solidarnosti, prenosi Mojfaks.